„Támogassa

Itt a tavasz, sőt már majdnem a nyár is a fővárosban, a magyar nagyvárosok közül pedig jó néhányban pezseg a kulturális élet, bőven van miből választani. A héten megnyílt egy remek festészeti kiállítás a Klauzál téren lévő új galériában, a K6-ban. Zoltán Mária Flóra, az örökké fiatal 85 éves festőművész kiállításán többeket is megkérdeztünk, hogyan hat rájuk, amit látnak. Persze magát a művészt is megszólaltatta a Café Péntekben Váradi Júlia műsorvezető.

A debreceni MODEM-ben rövidesen látható lesz a 70-es évek óta Németországban élő és alkotó nemzetközileg elismert festőművész, Lakner László életmű kiállítása. Fehér Dávid, kurátor beszélt róla.

Bécsben a magyar avantgard híres képviselője, az ugyancsak világhírre szert tett Maurer Dóra alkotása díszíti a Ringstrassén álló 60 méter magas toronyházat, a Ringturmot. A művésszel beszélgettünk.

Végül pedig a hamarosan kezdődő Színházak éjszakájáról kérdeztük Gál Róbertet, a kezdeményező Cseh Intézet programigazgatóját.

Megszólalók:

Uri Asaf, festőművész

Molnár Áron színész, szinkronszínész, környezetvédelmi és társadalmi ügyekkel foglalkozó aktivista, a noÁr Mozgalom alapítója

Duda Éva  Harangozó Gyula-díjas magyar táncművész, koreográfus, rendező, a Duda Éva Társulat alapítója, művészeti vezetője

Zoltán Mária Flóra festőművész

Fehér Dávid kurátor

Maurer Dóra Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar grafikus, festő, filmkészítő

Gál Róbert, Cseh Intézet programigazgatója

2022. május 27. Café Péntek (2022. május 27., péntek 20:00)
52:52
00:00