„Klubrádió
Café Péntek

Zuhanás a művészetbe

13/11/2020 17:49

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Bár a kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések miatt nincs könnyű dolga a kultúrafogyasztónak, a Café Péntekben azért igyekeztünk ajánlani pár érdekes kultúrprogramot.

2020. november 13. Café Péntek (2020. november 13., péntek 20:00)
51:42
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Mit jelent az, hogy stream színház? Hogyan lehet egy színházi előadást online élőben közvetíteni? Miért limitált a nézőszám? Milyen előkészületek kellenek a színháznak és milyen tudnivalók a nézőnek?

Mácsai Pál nemcsak az Örkény Színház igazgatójaként, hanem az egész  magyar színházi világ online-ra kerülésének szószólójaként nyilatkozott a Klubrádiónak.

Mácsai Pál
 
Mácsai Pál
Klubrádió
 

Átadták a Szépírók díjait. Ugyan maszkban és a hideg utcán – de mégis. Garaczi László, író, a kuratórium elnöke volt a vendégünk.

A XXI. Század Társaság által ajánlott Hazám-díjat csak a járvány vége után adják át igazából, de már most tudjuk, hogy kik a 2020-as nyertesek. Kocsis András Ferenc, a díj egyik létrehozója volt itt velünk.

Hazám-díj
 
Hazám-díj
 

Absturz, vagyis Zuhanás a 2020-as év egyik legaktuálisabb képzőművészeti kiállítása, ami ugyan csak online nézhető, de az üzenetei rendkívül erősek arról, hogy miben élünk. Váradi Júlia Soós Nórát, "az egyik legegyedibb hangú" magyar festőművészt kérdezte a műsorban, akinek képei a most éppen zárva tartó Műcsarnokban vannak kiállítva januárig – de itt is mutatunk egy kis válogatást.

RIA, RIA, MEMÓRIA címmel októberben indult el - a Vizuális Világ Alapítvány (VVA) és a Fekete Doboz Alapítvány (FDA) Zoom kurzusa a rendszerváltás következményeiről. Jávor István operatőr-rendező, a Fekete Doboz Alapítvány alapítója is megszólalt a Café Péntek adásában. 

 
Café Péntek
2020. november 13. péntek 20:00
Szerkesző-műsorvezető: Váradi Júlia

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás