„Klubrádió
Lég-Kondi

Zöldebb újraindítás a járvány után

11/04/2020 17:42

| Szerző: Klubrádió

Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, a CEU professzora azt mondta, egyre több kormány – köztük a magyar is – már kérdezi a tudósokat, hogy a vírus után miképp lehetne zöldebb, környezetbarátabb módon újraindítani a gazdaságot.

2020. április 10. Lég-Kondi (2020. április 10., péntek 15:00)
44:46
00:00
Műsorvezetők: Fórizs Mátyás Szerkesztők: Árva Brigitta

Ürge-Vorsatz Diána, a CEU professzora, a Nobel-díjas ENSZ klímatestület alelnöke adott interjút a Lég-Kondinak. A klímakutató azt mondta műsorunknak, hogy egyre több kormány – köztük a magyar is – már kérdezi, faggatja a tudósokat, hogy a vírus után miképp lehetne zöldebb, környezetbarátabb módon újraindítani a gazdaságot. Hiszen egyre több tudós vallja, hogy a klímaváltozás és a koronavírus kéz a kézben jár, legalábbis abból a szempontból, hogy okozóik közt ott van a természet- és környezetpusztítás, az ész nélküli utazgatás és a bolygó kizsigerelése.

Ürge-Vorsatz Diána
 
Ürge-Vorsatz Diána (kép: CEU)

Ürge-Vorsatz Diána szerint ha az emberiség nem érti meg, hogy nem lehet ilyen módon veszélyeztetni a biológiai sokszínűséget és az állatok élőhelyeit, akkor a pandémiák állandósulni fognak. Szerinte a változások nem kell, hogy az életminőség rovására menjenek, csak az életminőségen kellene kicsit mást érteni, mint amit ma értünk.

A műsor második felében pedig interjút hallhatnak Lukács Andrással, a Levegő Munkacsoport elnökével, akivel a megváltozott légszennyezettségi adatokról, illetve a szmog és a vírus kapcsolatáról fogunk beszélgetni.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! Kiemelt kép: Pixabay

 

Lég-Kondi
2020. április 10., péntek 15:00
Műsorvezető: Fórizs Mátyás