„Klubrádió
Reggeli gyors

Vitázik a Fidesz – Milliárdokat bukik a kerület

19/03/2019 09:52

| Szerző: Klubrádió

Továbbra is áll a bál a XV. kerületben, leginkább a Fidesz miatt. Nem szavazták meg a költségvetést, így Rákospalota elesik az idei állami támogatástól.

2019. március 19. Reggeli gyors - 19.03.19. Németh Angéla
04:51
00:00

Egészen év végéig nélkülözni kell az állami támogatást a XV. kerületnek, minden jel szerint a Fidesz miatt. Nem hajlandók ugyanis megszavazni Rákospalota költségvetését, sőt legutóbb, a határidő letelte előtti utolsó alkalommal már napirendre sem engedték venni. Így a kerület mintegy 2.5 milliárd forinttól esik el, bonyolult jogi procedúra elé néznek.

Németh Angéla polgármester szerint világos, hogy mi áll az értelmetlen makacskodás mögött. A Fidesz azt akarja kierőszakolni, hogy bocsássa el a hivatalból Lamperth Mónika egykori szocialista minisztert, a kerület jegyzőjét. A polgármester erre nem hajlandó. Egyrészt a jegyző munkája ellen semmilyen komoly kifogás nem érkezett, vitás ügyekben a kormányhivatal neki adott igazat. Másrészt Németh Angéla úgy gondolja, hogy egyetlen kollégáját sem lehet áruba bocsánati. Ma Lamperth Mónika, holnap más fejét követelné a Fidesz, ebbe nem hajlandó belemenni akkor sem, ha 2,5 milliárdról van szó.

A Mérce videójában a kerület polgármestere nyilatkozik a kialakult helyzetről Ellehetetleníti a Fidesz a XV. kerületi önkormányzatot? Interjúnk Németh Angéla polgármesterrel
A kötelező feladatok ellátására, például óvodák, bölcsődék üzemeltetésére lesz pénze a kerületnek, de mondjuk civil szervezetek támogatására, sportra, kultúrára már kevésbé.

Dési János interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Lamperth Mónika, Fotó: 168 óra.hu.