„Támogassa
Hetes Stúdió

Tiltakozás és reakció

8/10/2022 11:55

| Szerző: Klubrádió

A Hetes Stúdió e heti vendégei Kökény Mihály, Ligeti Miklós, Káncz Csaba, Rostoványi András voltak.

2022. október 08. Hetes Stúdió (2022. október 08., szombat 15:00)
54:32
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

Becslések szerint 40 ezren vehettek részt a nemzetközi pedagógusok országos sztrájkján és polgári engedetlenségi mozgalomban. A kormány füle botját nem mozdítja. Kövér házelnök bántóan reagált. Az utóbbi évtized legnagyobb kormányellenes tüntetéséről Bodnár Barna helyszíni beszámolója.

 
2022.10.06.
 Fotó: Klubrádió
 

Pintér Sándor belügyminiszter vette kézbe az egészségügyet is, mint aki mindenhez ért. Nem lesz szabad orvosválasztás és korlátozzák a betegáltogatást. Csakhogy egykét dolgot kiragadjunk. Erről beszélgettünk Kökény Mihály volt egészségügyi miniszterrel.

Minden jel arra utal, hogy az Európai Bizottság nem vonja meg az uniós forrásokat a magyar kormánytól. Brüsszel elhiszi, hogy a korrupcióellenes törvények nyomán varázsütésre megszűnik a kormányzati korrupció? Ligeti Miklóst, a Transparency International jogi igazgatóját kérdeztük.

 
Európai Bizottság
Pixabay
 

A lengyel elnök berezelt: amerikai atomfegyvereket kér arra az esetre, ha Putyin beváltja fenyegetését, és nukleáris támadást indít. Milyen veszélynek vagyunk kitéve? Maciej Kisilowski lengyel szakértőt, a CEU kutatóját kérdezte Csernyánszky Judit.

2022. október 08. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2022. október 08., szombat 16:05)
52:54
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

A műsor második felében megbeszéltük a hét fontos eseményeit. Itt lesznek a stúdióban Káncz Csaba, a Privátbankár nemzetközi szakértője, Rostoványi András a Népszava újságírója, és természetesen Bolgár György kollégánk.