„Klubrádió
Kulcsrakész

Télen meleg, nyáron hideg. Mi az?

22/09/2021 14:25

| Szerző: Klubrádió / Kamasz László

Mostani adásunkban az újból reneszánszát élő vályogról, mint építőanyagról és a sokunk bőrét is érintő hitelekről esett szó. A műsor szakértő vendégeit Kárpáti Iván kérdezte.

2021. szeptember 21. Kulcsrakész (2021. szeptember 21., kedd 14:00)
48:53
00:00
Műsorvezetők: Kárpáti Iván Szerkesztők: Kamasz László

Medgyasszay Péter
 

Az adás első felében a vályogházakról beszélgetett Kárpáti Iván Medgyasszay Péter okleveles építészmérnökkel, a Belső Udvar Építész, Kutató és Szakértő Iroda ügyvezetőjével.

Megtudhattuk többek között, hogy mióta használják a vályogot építkezésre, miért jó és miért kedvezőtlen a vályog építőanyag/épület, érdemes-e meglévő vályog épületeket felújítani, mire kell ügyelni vályog épületek építése/felújítása során és van-e megfelelően képzett szakember az építkezésekhez. A kereskedelem kínálta sokfajta anyag között a vályog feledésbe merült, de időről időre újra előkerül. 

Egy vályogház Fotó: Klubrádió/KaLász
 

A műsor második félórájában pedig ismét a hitel volt a beszédtéma. Argyelán József, a Bankmonitor elemzője avatta be a hallgatókat a jelenlegi hitelezési helyzetről, és többek között beszélt az október 4-től elérhető zöld hitelről is. Van meglepetés bőven.

Kárpáti Iván és Argyelán József a Kulcsrakész stúdiójában Fotó: Klubrádió/KaLász
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Kulcsrakész 
2021. szeptember 21., kedd 14:00
Műsorvezető Kárpáti Iván
Szerkesztő: Kamasz László