„Klubrádió
Ötös

Sövénytechnikával lehet színdarabot rendezni

26/06/2019 19:50

| Szerző: Klubrádió

Színészlegendák neveit sorolta Dunai Tamás, amikor felidézte eddigi pályafutásának részleteit.  Más, ifjabb kollégái valószínűleg őt sorolják majd ugyanebbe a kategóriába.

2019. június 26. Ötös - Falusi Mariann-nal és Lang Györgyivel (2019. június 26., szerda 10:00)
92:49
00:00
Műsorvezetők: Falusi Mariann - Lang Györgyi

Szinetár Miklós osztályába járt a színművészetin, modern színjátszást Bararczy Lászlótól tanult, Ádám Ottó szerződtette a Madách Színházba.  Alapvetően prózai szerepekre, de játszott a macskákban is, legalább ötszázszor, hisz zenélni is tud és imád. Dunai Tamás és az egyik fia, Mihály volt az Ötös vendége.

Ahogy a színész elmondta úgy érkezett a Madáchba, mint aki örökös állást kapott. Amikor felidézte az emlékeket, csak úgy röpködtek a legendás nevek, hisz a színház egyik legjobb korszakát fogta ki. Az igazgató, Ádám Ottó megítélése kettős volt, egyrészt mint Sztálin atyuskára, úgy néztek rá, aki mindent lát és mindenről tud, másrészt, mint egy jóságos édesapára.

Dunai Tamást hívták vidékre is, de nem akarta a fővárosban hagyni a családját időlegesen sem, így aztán maradt. Számos filmben játszott, több külföldi alkotásban is.

Aztán –mint más színészeknél- nála is mocorogni kezdett a kisördög, hogy rendezni kellene.  Mert egyetemesebben akarja látni a dolgokat, mert olyasmit akar közölni egy darabról, amit színészként nem mondhat el. A rendezést szerinte nem föltétlenül kell tanulni, inkább csinálni. Úgy gondolja egyébként, hogy nem elég kemény a rendezéshez, inkább az alkotó környezetet akarja megteremteni a színészek számára.  A sövénytechnika válik be a rendezésnél, amikor is le kell vágni, nyesni a fölösleges részeket.

A műsort a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Zih Zsolt.

Ötös
2019.06.26. 10:00
Műsorvezető: Falusi Mariann és Lang Györgyi