„Támogassa
Esti gyors

Ön a változásra fog szavazni – Kárpáti János jegyzete

31/03/2022 18:02

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Tisztelt hallgató, Ön ezúttal mindenképpen a változásra fog szavazni, ha a részvétel mellett dönt.

2022. március 31. Esti gyors - részlet 21.03.08. Kárpáti János jegyzete
02:12
00:00
Az előző két parlamenti választás előtt még érvényes volt az az egyszerű tétel, hogy aki az addigi kormányzati irány folytatását szeretné, az szavazzon a Fideszre, aki azonban változást akar, voksoljon az ellenzékre. Idővel a Fidesz meg is elégedett azzal, hogy választási programja egyetlen szóból álljon: folytatjuk. És folytatták bizony.

Tisztelt hallgató, Ön ezúttal mindenképpen a változásra fog szavazni, ha a részvétel mellett dönt. Ha az Egységben Magyarországért pártszövetséget támogatja, akkor tudatosan igényli a változást, és a programból megtudható, hogy mire készül az ellenzék kormányra kerülése esetén. Ha Ön az eddigi kormányoldalt támogatja, akkor a kényszerű és keserű változást segíti elő: azok neve mellé húzza be az X-et, akik már azt sem mondhatják, hogy folytatjuk, mert elértek a falig, hitelességük szinte nulla. A Fidesz lesütött szemmel készíti elő a változást, a kemény megszorításokat, amelyeket Varga Mihály egyik elejtett megjegyzésével máris megpróbált a háború nyakába varrni – holott elég jól tudható, hogy milyen tékozlás előzte meg a kialakult helyzetet.

A pénzromlás mostani, különösen ijesztő mértéke részben talán valóban visszavezethető Vlagyimir Putyin háborújára. Annak az orosz elnöknek az Ukrajna elleni brutális agressziójára, akinek a személyét egyetlen bíráló szó sem éri Orbán Viktor részéről. A miniszterelnök már összeveszett Washingtonnal, Brüsszellel, Berlinnel, Oslóval, Kijevről nem is beszélve, és most legutóbb Varsóval is, hogy bezáruljon a kör. Kormányának elszigeteltsége példátlan mértékűvé vált a szövetségi rendszeren belül. Mit vár ezért cserébe Putyintól? Sok jót ne. Miután a minap külön hangsúlyozta, hogy ő a jog világában tett szert gazdag ismeretekre, nyilván tudomása van arról, hogy amikor háborúnak nevezte azt, ami valójában különleges katonai művelet, akkor azzal megsértette az orosz büntető törvénykönyvet. Mi mindenesetre szóltunk.

Kárpáti János jegyzete a 2022.03.31-i Esti gyorsban hangzott el.