„Klubrádió
Esti gyors

Névvel nem szemétkedünk, ugye, Rogánné? - Gergely Zsófia jegyzete

2/05/2019 18:03

| Szerző: Gergely Zsófia/Klubrádió

Egy pillanatra képzeljük el, mit szólna Rogán-Gaál Cecília, de még inkább a köztudottan hisztis férje, ha remek analógiával csak Rogánnéként emlegetnénk, hangsúlyozottan oldalborda-státuszban. Gergely Zsófia jegyzete

2019. május 02. Esti gyors-részlet (2019.05.02. Gergely Zsófia jegyzete)
02:44
00:00
„Gyurcsányné cége Brüsszeltől 100 millió forintokat kapott, hogy Brüsszel érdekeit képviselje” – ezzel az egyetlen mondattal kezelte, jobban mondva lekezelte a Fidesz mindazt, amit Dobrev Klára május 1-jén mondott jövőről, EP-választásról, uniós minimálbérről és minimálnyugdíjról.

Optimista lenne az egy mondatos választ annak betudni, hogy a „főni” itthon sem volt, helyből skippelte a sör-virsli-lufi szentháromság éves ünnepét, vele együtt külföldön a kommunikációs... – helyesbítek - propaganda-vezérkar, a hátrahagyottak meg ennyit bírtak kiizzadni.

Mert nem is akarnak ennél szofisztikáltabban válaszolni. Tudjuk: „mert csak”. Meg minek? A jancsiszög egyszerűségű kampányolásra kalibrált gépezet saját célközönségét valahogy úgy határozza meg: az agymosottak és a még agymosandók. Elég lenne két szó is, hiszen ennyi az Üzenet: „fujj Brüsszel” – „Gyurcsányné”.

Előbbivel most üljük a 15. évfordulónkat, hányan gondoltuk volna a „nyisson cukrászdát Bécsben” hőskorában, hogy egyszer Brüsszel ellen fogunk szabadságharcolni. Úgy, hogy közben tartjuk a markunkat, mert a pénz az kell a lábunkon álló pereputtynak, és hogy Orbán biopénztárcája a Forbes lista élén találja magát.

És a másik elem: „Gyurcsányné”.

Mert faék-logikával az antinépszerűségi csúcsokat döntögető Gyurcsánnyal kell meghatározni a feleségét, mint a DK listavezetőjét.

Mert mint nemecseket a nagybetűtől, meg kell fosztani saját, ismert, identitását megjelenítő nevétől.

Ahogy a CEU is csak Soros-egyetem volt a kicsinálásuk idején, azóta nem keresztelik át, hogy az amúgy táposnyúlként viselkedő néppárt a Bécsbe űzött intézményt felvette az ultimátumlistájára.

Holott valakinek a külseje mellett a neve a másik, amivel gusztustalan élni és visszaélni.

Egy pillanatra képzeljük el, mit szólna Rogán-Gaál Cecília, de még inkább a köztudottan hisztis férje, ha remek analógiával csak Rogánné-ként emlegetnénk, hangsúlyozottan oldalborda-státuszban. Például legutóbbi akciójáról úgy számolnánk be, hogy az óriásplakáton tapadós pólóban Rogánné fetreng.

Vagy Lévai Anikó helyett: Orbánné. A lányuk, Orbán Ráhel helyett pedig mostantól: Tiborczné.

Ugye, milyen rosszul hangzik? De csak gondolatkísérletnek szánom, véletlenül sem biztatok arra, hogy erre a szintre kell süllyedni. Mint amit az egész patkányozás őrületről is gondolok: soha nem mentség a menthetetlenre, ha arra mutogatunk, hogy a másik kezdte, ő már előbb lement kutyába.

Gergely Zsófia jegyzete a 2019. május 2-i Esti gyorsban hangzott el.