„Klubrádió
Mandátum

Neohorthysta az Orbán-rezsim?

26/11/2019 09:59

| Szerző: Klubrádió

Székely Sándor parlamenti képviselő, a Szolidaritás Mozgalom elnöke és Wiener György, a Mandátum állandó szakértője arról beszélgettek a műsorban, milyen történelmi előképei vannak a jelenlegi politikai rendszernek, és milyen esélyei vannak a parlamenti politizálásnak Magyarországon.

2019. november 21. Mandátum (2019. november 21., csütörtök 19:00)
50:30
00:00
Műsorvezetők: Szentpéteri Nagy Richard Szerkesztők: Szentpéteri Nagy Richard
Székely Sándor hosszú idő óta azt az álláspontot képvisel, hogy az ellenzéknek hiba lenne kivonulnia a parlamentből, inkább ki kell használnia az országgyűlési jelenlét, ha még oly csekély lehetőségeit is ebben a rendszerben, amelyben élünk.

Wiener György kitűnő és érzékletes történelmi párhuzamokat említett a dualizmus korából, valamint a két háború közötti életből, amelyek kiáltóan hasonlítanak egyes mai jelenségekhez.

Wiener szerint ugyanis – mint azt többször hangsúlyozta a műsorsorozat korábbi adásaiban – a mai rendszer egyfajta keresztény-nemzeti, neohorthysta kurzusnak, a bethleni korszak bizonyos felelevenedésének tartható.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! (Címlapi kép: Kövér László a Nemzeti Vértanúk Emlékművének újraavatásán, MTI/Szigetváry Zsolt)

Mandátum
2019. november 21., 19.00
műsorvezető: Szentpéteri Nagy Richard