„Klubrádió
Esti gyors

Neírdalájános jól seper - Bálint Judit jegyzete

12/07/2019 18:02

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

Pont olyan, mint Áder. Egyetlen funkciója az, hogy legalizálja a szemetet, amit a kormány összehordott.

2019. július 12. Esti gyors-részlet (2019.07.12. Bálint Judit jegyzete)
01:10
00:00
Egyszer láttam egy karikatúrát, Áder János bajsza helyén egy partvisfej volt. Akkor még nem is gondoltam bele, milyen csodás hasonlat ez, de most már látom. A partvis ugyanis az a háztartási eszközöm, amit a legjobban utálok. Mert valahogy mindig útban van, mindig koszos, annyi funkciója van csak, hogy felszedjen valami mocskot, és hiába takarítom, mindig lóg rajta egy rakás hajszál, pókháló és macskaszőr. Legszívesebben eldugnám valami szekrénybe, de ahhoz túl nagy, hogy bárhova beférjen, ezért csak kerülgetem, és igyekszem nem átesni rajta. Pedig mindig pont ott van, ahova teszem, csak valahogy nem illik sehova. Csak úgy áll a konyha tetszőleges sarkában, és csak akkor veszem elő, ha a koszt el kell takarítani.

Pont olyan, mint Áder.

Egyetlen funkciója az, hogy legalizálja a szemetet, amit a kormány összehordott: legyen az akár az MTA-törvény, de lényegében bármi gyalázatos, ami 2012-es beiktatása óta történt.

És ezért is teljesen hiábavaló, hogy a ma a parlament által elfogadott köznevelési törvény kapcsán civilek arra kérik Ádert, hogy ne írja azt alá. Mert ennyi erővel akár a partvisomhoz is fordulhatnának.

Bálint Judit jegyzete a 2019. július 12-i Esti gyorsban hangzott el.