„Klubrádió
A lényeg

Mészáros Lőrincék tették ki a melegeket ábrázoló plakátokat

8/08/2019 16:53

| Szerző: Klubrádió

A petíciók, plakátégetések és nemzetközi sajtóvisszhang után újabb felvonással folytatódott a pár hete kitett új Coca-Cola-plakátok botránya. Az ügyben benne van Magyarország talán leggazdagabb embere is.

Mészáros Lőrinc kormányközeli vállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök régi barátja is érdekelt abban a cégcsoportban, amely kirakta a Boldog István kormánypárti képviselőt és a jobboldali sajtót felbőszítő Coca-Cola-plakátokat a metró területén – derítette ki a Magyar Hang.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a Fidesz ismételten lebukott. Szerinte a mostani ügylet is bizonyítéka annak, hogy a kormány minden megnyilatkozása a hirdetések kapcsán álszent volt.

Az ellenzéki politikus azt mondta, az elmúlt napok legnagyobb nemzetközi figyelmet keltő magyarországi botránya a Coca-Cola-plakátokkal kapcsolatos kormánypárti megnyilatkozások ügye volt. A meleg párokat is ábrázoló poszterek bírálói ostobábbnál, ostobább üzenetekkel terrorizálták az embereket, miközben lejáratták az országot, külföldön pedig csak nevettek azon, hogy milyen körülmények uralkodnak a magyaroknál.

Majd ezt követően derült ki, hogy egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég terjesztette a plakátokat. Tehát miközben homofób megjegyezések sorozatát engedik meg maguknak, gond nélkül pénzt keresnek a támadott reklámokkal. Jellemző ez a fajta kétarcúság a rezsimre, amellyel normális európai országban semmifajta közösséget nem lehet vállalni – fogalmazott Niedermúller Péter.

A plakátok kikerülése után a fideszes Boldog István, a kormánybarát oldal egy része és a Hit Gyülekezete is online petícióban követelik a reklámok eltávolítását, mert szerintük a “homoszexuális reklámok” “gyermekek által látható helyeken” szerepelnek. Boldog szerint a Coca-Cola engedett a "homoszexuális lobbinak".

A kormányt támogató Pesti Srácok munkatársa, Vésey Kovács László pedig már nem csak a melegeket, de a mozgáskorlátozott embereket is támadó cikket írt a poszterek miatt. A szerző arról értekezett, hogy amint homoszexuális, úgy tolószékes embereket sem szeretne nagy méretű hirdetéseken nézegetni, és annak sem örülne, ha a tolószékesek elkezdenék eltördelni a gyerekek hátgerincét, hogy azok is tolószékesként éljenek. Ezzel akart valószínű arra utalni, mennyire félti a kiskorúakat a melegektől. Ráadásként a kormánybarát sajtó radikális része által magyar hazafiaknak nevezett fiatalok a Coca-Cola plakátjainak elégetésével fejezték ki a cég reklámkampányával kapcsolatos nemtetszésüket.

A Pesti Srácok cikkének megjelenése után a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége tiltakozott a cikk miatt, és közölte, bírósághoz fordulnak az írás miatt.

A lényeg/Interjú Niedermúller Péterrel
2019. augusztus 08., 14.00