„Klubrádió
Reggeli gyors

Megfogta az isten lányát – Nem lepődnének meg az újabb megtorláson

16/05/2019 14:30

| Szerző: Klubrádió

Ismét olyan kormánytag rokonát tette címlapra a HVG, aki rövid időn belül, közpénzek felhasználásával ért el jelentős üzleti sikereket. Ezúttal Orbán Viktor vejének meggazdagodása a téma. A Tiborcz Istvánról szóló cikk szerzője nyilatkozott a Klubrádiónak. Nem lepné meg, ha az új címlap miatt is lépne a kormányoldal, ahogy azt egy hónapja már megtette, amikor Rogán felesége került címlapra.

2019. május 16. Reggeli gyors-részlet/Interjú Oroszi Babett-tel (2019.05.16.)
10:42
00:00

 

 

Tiborc István meggazdagodásáról, Megfogta az Isten lányát címmel írt cikket a HVG, a hetilap friss számának címlapján a miniszterelnök veje ötszázeurósokon fekve látható. A hetilappal egy korábbi, Rogán Antal propagandaminiszter feleségét ábrázoló címlap után bontott szerződést a kormányközeli Mahir, így az újabb HVG-szám címlapja sem kerül fel a reklámhelyeket értékesítő cég köztéri hirdetőoszlopaira.

A Tiborczról szóló cikk szerzője, Oroszi Babett a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában kiemelte, hogy Orbán Viktor vejének meggazdagodása sokban hasonlít Mészáros Lőrincére, hiszen hasonlóan gyors és közpénzektől nem független gyarapodásról van szó.

Az újságíró azt mondta, nem lepné meg, ha ennek a címlap is kiváltana valamilyen válaszlépést a kormányoldal részéről, mint ahogy az áprilisi Rogán Cecíliát mutató címlap után történt. A lapnál azonban azt gondolják, nem normális, hogy félni kellene egy ilyen grafikáért. A HVG mindenesetre nem fél, különben nem vállalta volna be ezt a címlapot – tette hozzá.

Reggeli gyors/Interjú Oroszi Babett-tel
2019. május 16., csütörtök 08.00
riporter: Rózsa Péter