„Klubrádió
Tűréshatár

Lenne országos igény becsületes politikusra?

15/05/2019 15:56

| Szerző: Klubrádió

Milyen emberi tulajdonságokra van szüksége annak, aki közéleti pályára kíván lépni? Milyen kompromisszumokat vállalhat be? – tette fel a kérdést a Tűréshatár. Különös tekintettel arra, hogy Kossuth még egyik politikusnak sem sikerült össznemzeti elismerést szereznie. A műsor vendége Magyar György ügyvéd volt, aki maga is kipróbálta a politikát.

2019. május 13. Tűréshatár (2019. május 13., hétfő 19:00)
48:57
00:00
Műsorvezetők: Szunyogh Szabolcs

Forrás: Pixabay
 

A XX. század nem kényeztetett el bennünket jelentős magyar államférfiakkal, s e tekintetben a XXI. sem büszkélkedhet. Tulajdonképpen az utolsó konszenzusos politikus Kossuth Lajos, ő viszont elvesztette a szabadságharcot. A sikeres politikusok közül senki nem ért el nálunk általános elfogadottságot, és ez a helyzet a mai napig nem változott.

Bennünk van a hiba vagy a politikusokban? Milyen emberi tulajdonságokra van szüksége annak, aki közéleti pályára kíván lépni? Milyen kompromisszumokat vállalhat be? Mennyire szükséges a szó köznapi értelmében becsületesnek lennie, vagy a siker érdekében tehet-e engedményeket? Mi a helyzet Kelet-Európában, amelyet maffiahálózatok, ügynökök fenyegetnek?

És az is felvetődhet, az a műveltség, amelyet ma a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen meg lehet szerezni, felkészít-e arra, hogy egy demokratikus államban közéleti szerepet vállaljon az ember?

A kérdésekre a Tűréshatár Magyar György ügyvéddel kereste a választ. A jogász maga is kipróbálta a politikát, a 2018-as parlamenti választáson az MSZP-Párbeszéd jelöltje volt Siófokon.

A műsor hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!

Tűréshatár
2019. május 13., hétfő 19.00
műsorvezető: Szunyogh Szabolcs