„Klubrádió
Reggeli gyors

Lakner: Ellentmondásos, hogy az oltással kampányoló Orbánt egy oltásellenes riporter támogatja

21/01/2022 15:26

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A Fox News republikánus oltásellenes műsorvezetője, Tucker Carlson újabb magyarországi látogatásához hasonló anomáliák és botrányok azonban nem feltétlenül kedveznek az ingadozó támogatottságú ellenzéknek Lakner Zoltán politológus szerint. A Jelen főszerkesztője úgy véli, hogy a kormány a megszokott receptből építi fel a kampányát.

2022. január 21. Reggeli gyors - részlet 22.01.21. Lakner Zoltán
08:22
00:00

Nyári látogatását követően ismét "visszatér Magyarországra" Tucker Carlson. A Fox News közismerten republikánus, Trump-támogató, és oltásellenes műsorvezetője akkor Orbán Viktor miniszterelnökkel interjúzott, valamint műsorát is Budapesten forgatta. Később Esztergomba látogatott, ahol meglepő módon az illiberalizmust átkozta és magyar csodáról beszélt. Mint utóbb kiderült, Carlsont honvédségi helikopteren reptették az országban, ennek részleteit azonban harminc évre titkosították – írja a hvg.hu.

Lakner Zoltán politológus, a Jelen főszerkesztője a Klubrádiónak azt mondta hogy Orbán Viktor péntek reggeli rádióbeszéde különös ellentmondásban áll azzal, ahogy Carlson igyekszik kedvező színben, követendő példaként feltüntetni a magyar miniszterelnököt. A szakember ugyanakkor úgy véli, hogy az ilyen, és az ehhez hasonló kínos esetek, akár botrányok, mint Kósa Lajos esete a csengeri örökösnővel, vagy legutóbb a Völner-ügy a társadalom megoszlása és a fideszes szavazók elkötelezettsége miatt nem feltétlenül hatnak ki a választások kimenetelére, mivel az ellenzék támogatottsága nem egyenletesen növekvő, vannak hullámvölgyei.

 
Orbán és Tucker Carlson
 

Szerinte a kormány igyekszik a már meglévő üzeneteit hangsúlyozni, Orbán "szózata" ennek megfelelően sok újdonságot nem tartalmaz, a már ismert üzeneteket hangsúlyozta. Szerinte ugyanezek hangsúlyozásával járatja majd csúcsra a márciusban a kampányt a kormány.

Az ellenzék számára kijózanítható lehetett az aláírásgyűjtés, és Lakner szerint ez elegendő volt ahhoz, hogy aktivizálják magukat. Úgy látja, hogy az előválasztást követően érzékelt tétlenség helyett ismét a kampányra koncentrálnak.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Lakner Zoltánnal
2022.01.21., péntek 8:15
Riporter: Pálinkás-Szüts Róbert