„Klubrádió
A lényeg

"Gulyás Gergely egypártrendszert szeretne"

18/09/2019 15:08

| Szerző: zaol.hu/444.hu/Klubrádió

Gulyás Gergely miniszter keszthelyi kampánybeszédében azt mondta, hogy Hévízen és Balatonfüreden a hivatalban lévő kormánypárti településvezetőknek nincs ellenfele a választásokon, és abban bízik, ellenfelei Keszthelyen sem mernek kiállni a fideszes polgármesterjelölttel szemben.

A keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE), az ellenzéki pártok választási formációja vette észre a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely városban mondott beszédéről szóló lapbeszámolót, amely alapján úgy tűnik, mintha a tárcavezető egypártrendszert szeretne.

A zaol.hu szerint Gulyás „Arról is beszélt, hogy Hévízen és Balatonfüreden a hivatalban lévő fideszes polgármesternek nincs ellenfele a választásokon, s abban bízik, hogy Nagy Bálinttal szemben is utoljára mernek kiállni. A következő öt év ugyanis olyan fejlődést hozhat, ha a város a lehetőségeket a kormánnyal együttműködésben kihasználja, ami után teljes egység teremthető a polgármester mögött, fogalmazott.”

Nagy Bálint a Fidesz keszthelyi polgármesterjelöltje.

 
Gulyás GergelyForrás: Facebook
 

A KÉVE közölte, hogy a demokráciát, a politikai pluralizmust súlyosan sértőnek tartja Gulyás Gergely kijelentését, amely szerintük jól illeszkedik a Fidesz etikátlan keszthelyi kampányába.A KÉVE szerint Gulyás Gergely kijelentése azt a rendszert idézi, amikor csak egy pártnak volt szabad a választáson indulni – erről beszélt a Klubrádiónak Molnár Tibor, az érdekvédelmi egyesület alelnöke. Kiemelte: súlyosan sértőnek, és etikátlannak találják az elhangzottakat, ezért nyílt levélben fejezik ki tiltakozásukat. 

2019. szeptember 18. A lényeg-részlet/Gulyás gergely keszthelyi beszéde (19.09.18.)
00:58
00:00

A lényeg/Gulyás Gergely keszthelyi kampánybeszéde
2019. szeptember 18., szerda 15.00