„Klubrádió
Ötös

„Játsszuk azt, hogy csak elbújtál”

6/11/2019 20:11

| Szerző: Klubrádió

Fábián Juli, a sokak által kedvelt művész két éve, hosszú küzdelem után, mindössze 37 évesen hunyt el daganatos betegségben. A szerdai Ötösben vendégünk volt édesanyja, Lamberger Galina és menedzsere, Szepesi Mátyás.

2019. november 06. Ötös / részlet, Lamberger Galina, Szepesi Mátyás (19.11.06.)
40:04
00:00

Dokumentumfilm és videoklip készül a fiatalon elhunyt, tragikus sorsú jazzénekesnő, Fábián Juli életéről. Vendégeink elmondták, hogy a produkcióban megszólalnak az énekesnő barátai, pályatársai, akik ezzel is méltóképpen szeretnének rá emlékezni. A film azért különleges, mert rendezője, Lévai Balázs személyesen is ismerte az énekesnőt. Az elsőként elhangzó dalt a szintén kolléga, barát Szepesi Mátyás írta. Tizennyolc neves énekes, mások mellett Palya Bea, Wolf Kati és Tóth Vera is énekel a klipben.

„Játsszuk azt, hogy csak elbújtál”, - így szól a dal egyik refrénje, amelyet Fábián Juli gyermekkori feljegyzése ihletett. „Elmentem valahova, hogy hova, az titok. Ne izguljatok” - ez állt a papíron.

 
Fábián Juli (Budapest, 1980. július 9. – Budapest, 2017. december 16.) magyar dzsesszénekesnő, dalszövegíró, dalszerző. (wiki)
 


A műsorban arról is szó esett, hogy az énekesnő édesanyjának közbenjárásával idén létrehoztak egy alapítványt, amely lehetőséget nyújt nehéz helyzetben lévő zenészeknek félbeszakadt karrierjük újrakezdéséhez.

„Egyszer, csak azt vettük észre, hogy megtelt a terem” - emlékezett Lamberger Galina lánya karrierjének kezdetén egy koncertre. Fábián Juli egy magánzeneiskolában kezdte és a Zenekadémia jazz tanszakán folytatta tanulmányait. Számai többségét angol nyelven, akcentus nélkül adta elő. Bár a 2012-es A Dal című zenei vetélkedő után vált igazán ismerté, ezt megelőzően is felfigyeltek rá neves művészek, akik már akkor arra kérték, hogy dolgozzon velük.

Közeli ismerősei szerint kivételes tehetségén túl figyelmessége miatt is rengetegen kedvelték. Fábián Juli igazi jelenség volt - mondták.

A róla szóló dokumentumfilmet halálának kétéves évfordulóján, december közepén mutatják be.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! Címlapi kép: Wikipedia

Ötös - Falusi Mariann-nal és Lang Györgyivel
2019. november 6., szerda 11.00