„Klubrádió
Café Péntek

Hősök, nyertesek, művészek

11/12/2020 11:52

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Díjak és elismerések minden mennyiségben, illetve egy különleges fesztivál a Café Péntek december 12-i adásában.

2020. december 11. Café Péntek (2020. december 11., péntek 20:00)
50:37
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Bartók Imre
nyerte az idei Horváth Péter független irodalmi díjat a Majmom, Vergilius című könyvéért. A díjat, ami egy tehetséges pályakezdő, 35 évesnél nem idősebb szerzőknek – íróknak, költőknek, kritikusoknak, esszéistáknak – létrehozott ösztöndíj, azért hozta létre 2013-ban Dr. Horváth Péter üzletember, hogy egy évnyi nyugodt munkakörülményeket biztosítson, új művek megszületését ösztönözze, és a kiadott mű németországi megjelentetését elősegítése.
Vendégünk volt a nyertes: Bartók Imre.

Bartók Imre: Majmom, Vergilius
 
Bartók Imre: Majmom, Vergilius
 
A kép forrása. Műút
 

Somogyi Hajnalkát beválasztották a világ 100 legbefolyásosabb művészeti kurátorai közé, és egyúttal az általa kitalált és megvalósított OFF-Biennálét meghívták a legjelentősebb európai kortárs bemutatóra, a kasseli DocumentáraSomogyi Hajnalka volt itt velünk.

Somogyi Hajnalka
 
Somogyi Hajnalka
 
A kép forrása: Facebook
 

A FilmJUS Alapítvány kuratóriuma kihirdette az idei forgatókönyv pályázat eredményeitCsukás Sándor, az alapítvány elnöke és Muhi Klára, a döntéshozók egyike beszélt minderről műsorunkban.

Csukás Sándor
 
Csukás Sándor
 
A kép forrása: Budapesti Metropolitan Egyetem
 

Roma hősök az oktatásban és a mindennapokban. A Független Színház Magyarország 2017 óta évente rendezi meg a világ egyetlen nemzetközi Roma színházi találkozóját. A fesztiválon Európa számos országából mutatkoznak be roma társulatok, művészek. A fesztivál célja, hogy megmutassa a roma színház értékeit a roma és nem-roma közönségnek, időseknek és fiataloknak egyaránt. Idén online zajlott a fesztivál, melynek operatív vezetője, Illés Márton szólalt meg az adásban.

Roma Hősök Fesztivál
 
Roma Hősök Fesztivál
 
A kép forrása: Independent Theater
 
Café Péntek
2020. december 11. péntek
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia