„Klubrádió
Megbeszéljük...

Horváth Csaba: Nem barátok, partnerek vagyunk Karácsonnyal

27/09/2019 20:39

| Szerző: Klubrádió

Horváth Csaba MSZP-s politikus, XIV. kerületi ellenzéki jelölt reagált a csütörtökön nyilvánosságra hozott Karácsony Gergely-hangfelvételre a Megbeszéljük adásában.

2019. szeptember 27. Megbeszéljük / részlet, Horváth Csaba (19.09.27.)
09:46
00:00

Elsőként azt kérdeztük Horváth Csabától, mire gondolt, mikor megjelent a hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje őt is említi. Egyebek mellett olyanokat mond, hogy "Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban mint a Tüttő Kata, vagy bárki", és "Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni".

Az jutott eszébe, hogy kampány van, és kampányban bármi megtörténhet, még az is, hogy egy összeollózott, összevágott hangfelvételt hoznak nyilvánosságra, szövegkörnyezetből kiragadva, de ő "semmit nem látott ebben, ami izgalmasabb lett volna". Ráadásul Karácsony Gergely már részletesen kifejtette erről a véleményét, szerinte tökéletesen cáfolt.

Horváth Csaba úgy fogalmazott: ők Karácsony Gergellyel partnerek, nem összejáró barátok, de szövetségesek. Azt vállalták, hogy fellépnek a fideszes korrupció ellen, és Karácsony felismerte, hogy ő ezt ugyanúgy ki tudja majd védeni Zuglóban. A korrupció elleni küzdelemben az a legfontosabb, hogy legyenek többségben a fővárosi közgyűlésben, ne kelljen a Fidesszel semmilyen módon kooperálni.

 
Horváth csaba és Karácsony Gergely (kép: Facebook)
 
 


A XIV. kerületi ügyekre rátérve felhívta például arra hívta fel a figyelmet, hogy Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármester, aki ellene indul az október 13-i választáson, a költségvetés rendbetételével kampányol. Horváth Csaba megmosolyogtatónak nevezte, hogy Rozgonyi Zoltán, aki a költségvetésért is felelős alpolgármesterként, eddigi fizetésért saját bevallása szerint nem tudja rendbe tenni az anyagiakat, de polgármesteri díjazásért már menne neki. Említette Kovács Balázs zuglói fideszes képviselőt is, aki azért nevezte alkalmatlannak Karácsony Gergelyt, mert "nem tud lopni, pláne nem úgy, mint egy fideszes".

Horváth Csaba azt is mondta: jó a viszonya az emberekkel Zuglóban, szerinte nem bizonytalanította el se a szavazókat, se a pártokat az említett hangfelvétel, inkább a dühüket növelte, hogy a Fidesz bármit megtesz a kampányban az ellenfelek besározásáért.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Karácsony Gergely/Facebook

Megbeszéljük
2019. szeptember 27., péntek 16.35
Műsorvezető: Bolgár György