„Klubrádió
Reggeli gyors

Havas Parának: Az én publicisztikáim jobbak

17/04/2024 10:17

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Korrupt politikusok leleplezését ígéri Gattyán György médiacégének az új vezetőjeként Havas Henrik. Az újságíróval Para-Kovács Imre beszélgetett.

2024. április 17. Reggeli gyors - részlet 24.04.17. Havas Henrik
10:35
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Havas Henrik lett a Frisshírek Médiacsoport új elnöke. A szerkesztőség Gattyán György pornómilliárdos érdekeltségébe tartozik. A rádiós és televíziós újságíró feladata a hírek szerint egy oknyomozó újságírókból álló független szerkesztőség felállítása is lesz.

"Nem én jelentkeztem, vannak a Gattyán-féle cégnél, akik PR-rel és sajtóval foglalkoznak, akik úgy érezték, hogy ezt most nyílvánosságra kell hozni" – mondta a Reggeli gyors szerdai adásában Havas, utalva arra, hogy a pozíciót már korábban elvállalta.

Arra is kitért, hogy médiacsoportnál már a mesterséges intelligencia ír cikkeket, de azért a hagyományos újságírásra is építene. Havas elmondta, hogy az oknyomozó, tényfeltáró újságírásra fognak fókuszálni csapatával.

A beszélgetés további részében olyan párbeszédek hangzottak el, amelyeket cívódás jelzővel illethetünk.

A portál tervezett működésével kapcsolatban a műsorvezető, Para-Kovács Imre elismerte, hogy az oknyomozó újságírás, vagy tényfeltárás a legköltségesebb, legmunkaigényesebb, egyben a legkevésbé látványos, mégis legfontosabb műfaja az újságírásnak. Havas visszakérdezett:

"Ezt maga honnan tudja? Mert én csináltam."
"Ismerek tényfeltáró újságírókat, és sokat beszélgetek velük, tudja, én író vagyok, a publicisztika felől közelítem ezt az egész műfajt" – válaszolta Para-Kovács.
"Én azt is csinálom egyébként, a Hócipőben rendszeresen jelennek meg írásaim."
"Észrevettem, de én jól csinálom" – riposztolt a műsorvezető.
"Nem, én jobban csinálom" – kontrázott Havas.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Havas Henrikkel
2024.04.17., szerda 8:45
Riporter: Para-Kovács Imre