„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hadházy: Nem tüntettünk még eleget!

10/05/2019 16:19

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint erre a kormányra is lehet nyomást gyakorolni, nem szabad felhagyni néhány próbálkozás után a tüntetésekkel, azt javasolja, hogy tiltakozók fordítsanak az eddigi logikán. Ezért szervez a választás előtt is az MTVA székházához demonstrációt.

2019. május 10. Megbeszéljük / részlet, interjú Hadházy Ákossal, (19.05.06.)
13:36
00:00
Szerinte ha lesznek ellenzéki pártok a szavazólapon, akkor természetesen mindenki menjen el szavazni a május 26-i európai parlamenti választáson. De nem tisztességes a mai magyar politikai helyzet, kicsit olyan, mint a Ki nevet a végén című társasjáték, csak éppen úgy, hogy az egyik játékos, a Fidesz bármikor átírhatja a szabályokat, az ellenzék dobókockáján meg csak 1-től 3-ig vannak számok – mondta a politikus a Megbeszéljükben.

A kormánypárti plakátok – amelyek egy részét az adófizetők állják – , a legkisebb településekre is eljutnak, miközben ellenzéki hirdetést csak annyit láthatunk az utcán, amennyit a Fidesz engedett. Ráadásul „rengeteg csalás volt a választásokon”, de Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság korábbi elnökének vezetésével ezeket az ügyeket mindent érdemi vizsgálat nélkül lesöpörték - fogalmazott Hadházy Ákos.

Így tehát ha a szavazólapon rajta lesz a pártok neve, akkor az azt jelenti, hogy elfogadták a játékszabályokat, márpedig azok nem tisztességesek és a Fideszt segítik. És amíg a kormány biztos abban, hogy elfogadják a szabályait, addig az ellenzék nem érhet el eredményt.

Hadházy Ákos szerint most lenne a megfelelő időpont a választás bojkottjára, mert a Fidesz már nem tudna kamupártokat indítani. Annak pedig sokkal nagyobb üzenetértéke lenne itthon és külföldön is, ha nem 50 százalékot érne el a kormánypárt, hanem egyedül indulna.

Szerinte amíg nem gyakorolnak nyomást érdemben a kormányra, addig az „levesz egy-egy újabb pöttyöt” a képzeletbeli ellenzéki dobókockáról, hogy jövőre már hármast se dobhassanak. Úgy folytatta: el kell érni, hogy a közmédia évi 90 milliárdból ne az ellenzéket „gyalázza”, vezetőjéről pedig egyezzen meg a kormány és az ellenzék. Ha pedig egy tüntetésen nem voltak elegen elsőre, akkor fordítani kell az eddigi gondolkodáson, és nem kevesebben, hanem kétszer annyian kimenni legközelebb.

A képviselő ezért tüntetést hirdetett a választás előtti szombatra, május 25-re, a Kunigunda útjára, az MTVA székháza elé.

(Címlapkép: MTI, fotó: Sóki Tamás)

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéljük
2019. május 10., péntek, 16.30
Műsorvezető: Bolgár György