„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

"Ha nem énekelnél ilyen jól, akkor fantasztikus színész lennél" – Gallusz Niki az Ötösben

11/03/2023 16:19

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Gallusz Niki színművész, énekes volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2023. március 10. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2023. március 10., péntek 10:05)
90:45
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

A műsorból kiderült, hogy először a Pasik sorozat forgatásán találkozott egymással Gálvölgyi János és vendégünk, aki akkor egy törölközőben volt a jelenetben.

Persze Gallusz Niki története nem itt kezdődik. Már gyerekkorában kalandos események vették körül. Anyukája énekesnő volt, apukája jazz-zenészként a Mini együttes tagja volt, és nem érezte úgy, hogy itthon van tere ennek a műfajnak. Akkor az egész család Kanadába költözött, de végül Niki és az édesanyja hazajöttek.

Innentől sokáig együtt utazták be a világot, hiszen az anyukája beszélt nyelveket, ezért ő kísért külföldre különböző zenekarokat, Gallusz Niki pedig őt követte.

Már egészen kiskorában érdeklődni kezdett a zene iránt, így az iskola mellett énekelni is tanult.

Amikor Szöulban jártak, az anyukája megismerte a leendő második férjét, aki magyar származású ausztrál, így a továbbiakban már hármasban utaztak. A gimnáziumot Niki Japánban kezdte el és Ausztráliában fejezte be.

Onnan viszont már haza akart jönni, mert arra gondolt, hogy Magyarországon szeretne musical színész lenni.

 
Gálvölgyi János és Gallusz Niki
Fotó: Klubrádió
 

A Madách Színházban is próbálkozott, miközben arra várt, hogy zenés osztály induljon a Színművészeti Főiskolán. Ahova fel is vették, ami azért volt egy újabb fordulat Gallusz Niki életében, mert a zene mellett a színészet is érdekelni kezdte, ráadásul kiderült, hogy tehetsége is van hozzá. Földessy Margit azt mondta akkor neki, hogy "Ha nem énekelnél ilyen jól, akkor fantasztikus színész lennél".

A főiskola után Gallusz Niki egyből a Madách Színházhoz került, és azóta is, vagyis 20 éve ott van. A legjobb musical szerepeket énekelte, és énekli azóta is. A nézők láthatták már többek között a Macskákban, vagy éppen a Mamma Mia!-ban.

Ugyanakkor énekesként is dolgozik, de csak olyan helyeken lép fel zenekarával, ahol megvannak a feltételek egy minőségi koncerthez, nem akarnak folyton haknizni.

Majd hívták az Álarcos énekes című műsorba, amelynek első szériáját megnyerte.

Gallusz Niki elmondta, hogy mivel neki is voltak lelki problémái, elkezdett érdeklődni a mentálhigiénés munka iránt, majd el is végezte a Károli Gáspár Református Egyetemet, és hivatalosan mentálhigiénés szakember lett. Szerinte nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra, és hallgassunk meg másokat. De a lényeg, hogy ne más mondja meg, hogy mit tegyünk, hanem magunk ismerjünk rá a változás irányára.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2023.03.10., péntek 10:05
Műdorvezető: Gálvölgyi János