„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Glédában vannak a dolgai – Bajor Lili az Ötösben

7/10/2023 15:46

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Gálvölgyi János visszavéve a stafétát Beregi Pétertől máris egy családi baráttal, és egyben kollégával beszélgetett, akit – ahogy ő fogalmazott – már a születése előtt ismert. 10 órától Bajor Lili színművész volt a vendége, majd a műsor második felében Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2023. október 06. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2023. október 06., péntek 10:05)
91:39
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Akkor vették fel a főiskolára Bajor Lilit, amikor édesapját elveszítette. Ez volt a Színművészetire a harmadik próbálkozása, és bármennyire is fájdalmas időszak volt ez a számára, úgy érezte, vigyáznak rá, másrészt rávette magát, hogy keményebben álljon neki. Nem akarta, hogy az ő elgyengülése, feltartóztasson egy egész osztályt.

Gálvölgyi János egyik legjobb barátja Bajor Imre volt, ezért az interjút furcsa helyzetnek érezte. A beszélgetésben természetesen többször előkerült, hogy Lili milyen emlékeket őriz édesapjáról. Elmondta, mind az alkatát, mind a színház iránti vonzalmát is Bajor Imrétől örökölte. Hozzátette, még most is úgy tartják számon, hogy ő Bajor Imre lánya. De ma már tudja, hogy kibújni nem tud ez alól, meg kell tanulnia kezelni.

Bajor Lili
 
Bajor Lili
Facebook
 

Gyerekkorában azonban nem volt egyértelmű, hogy milyen pályát választ. Eleinte fodrász akart lenni, majd állatorvos, utána pszichológus. Utóbbiról még nem mondott le. Ahogy arról sem, hogy a saját szakmájában doktoráljon.

A színház azonban utánanyúlt, elérte őt és a testvérét is, aki szintén szakmabeli lett, annyi különbséggel, hogy ő filmekkel foglalkozik, míg Lili elsősorban a színpaddal kötött szerződést, és néhány játékfilmben, sorozatban forgatott.

Sokat volt gyerekkorában a színházi takarásban édesapja előadásai miatt. Valójában ez az érzés is közrejátszott abban, hogy a színészi pályát választotta.

Az egyik osztályfőnöke Börcsök Enikő volt, aki igazi mentor és példakép volt a számára.

Bajor Lili és Börcsök Enikő
 
Bajor Lili és Börcsök Enikő
Facebook
 

Éppen csak elkezdte a szakmát Bajor Lili, mikor a covid miatt félbe kellett hagynia. Nem ült otthon, azon tűnődve, hogy mi lesz vele, hanem több különböző munkát vállalt. Többek között takarítást. Ahogy a műsorban el is mondta, ez nem okozott számára kényelmetlenséget, mivel eleve rendmániás. Ő azt szereti, ha glédában állnak a dolgok.

Nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért remek művészek irányították és segítették a kezdetekkor, és hogy jellemzően őt hívták színházakba, nem maga jelentkezett. Bajor Lili elmondta, ha valahol nem érezte jól magát, inkább elment. Hozzátette, tudja, hogy most kell elkezdenie tudatosan építeni a karrierjét, hogy 15 év múlva ott tartson, ahol szeretne.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2023. október 6. péntek 10:00
Műsorvezető: Gálvölgyi János
Szerkesztő: Timár Ágnes