„Klubrádió
Reggeli gyors

Fekete-Győr András: Nyugati demokráciát akarunk

22/02/2021 13:04

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Egy nappal azután, hogy a Momentum Fekete-Győr András pártelnököt nevezte meg miniszterelnök-jelöltjének, a politikus a Reggeli gyorsban beszélt terveiről az előválasztásokig, valamint arról, hogy megválasztása esetén mik a távlati céljai 2022-től. Ezek közt szerepel az oktatásügy teljes átalakítása, a korrupció elleni küzdelem, valamint a munkaügy átalakítása.

2021. február 22. Reggeli gyors - részlet 21.02.22. Fekete-Győr András
07:15
00:00

Gyűlnek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek, látszatversenyről nem lehet beszélni, a hétvégén az is kiderült, hogy a Momentum a párt elnökét, Fekete-Győr Andrást indítja a jelöltjeként az ellenzéki előválasztásokon.

Fekete-Győr azt állította a Reggeli gyorsban, hogy míg a Fidesz egy dél-keleti típusú (orosz, kínai) rendszert épít, addig a Momentum egy észak-nyugati típusú rendszert tart követendőnek. „Nehogy már a honfoglalók útját visszafelé tegyük meg” – tette hozzá.

A politikus szívügyének tartja az oktatás átalakítását, melynek eredményeképpen a tanárok, a diákok és a szülők kerülnek a középpontba. Ez éles ellentétben áll a Fidesz központosító oktatásügyi stratégiájával.

EP-választás - A Momentum eredményváró rendezvénye
 
Fekete-Győr András
Fotó: Illyés Tibor/MTI
 

Azt is hozzátette, hogy a magyar állami cégekben tulajdonrészt akarnak adni minden magyarnak, a lengyel és a cseh mintára, ahol privatizáció helyett szétották az emberek közt a közös tulajdont.

Szeretné a Momentum hosszú távon elérni a négynapos munkahetet. Ennek természetesen a rugalmas munkabeosztás, a részmunkaidő, a home office a lényege. Míg nyugaton a heti munkaidó 32 óra, nálunk még mindig minimum 40 óra, ehhez képest nem vagyunk annyira termelékenyek és hatékonyak.

A részletes választási programjukat jövő hét vasárnap tervezik közzétenni.

A teljes beszélgetést meghallgathatja a fenti lejátszóra kattintva. Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

Reggeli gyors
21.02.22. 8:13
Riporter: Szénási Sándor