„Klubrádió
Zöldklub

Elkészült Magyarország első állatvédelmi kódexe

17/10/2021 09:52

| Szerző: Lay Viktória/Klubrádió

Elkészült az ország első állatvédelmi kódexe, beszéltünk a sarkvidékre vándorló madarakról, valamint a víz és az energia igazságos elosztásáról a Zöldklubban.

2024. április 27.
00:00
00:00

Elkészült Magyarország első Állatvédelmi Kódexe. Dr. Vetter Szilvia, a kezdeményező Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központjának vezetője volt első vendégünk, szerinte még nem jött létre ilyen széleskörű összefogás az állatvédelemért az országban. Hangsúlyozták a kódexben a többi között, hogy az állatok, érezni, örülni és szenvedi képes élőlények, és mindegyikük egyedi és megismételhetetlen.

Aztán arról volt szó, hogy egyre kockázatosabb több ezer kilométert repülni a sarkvidéken szaporodó madaraknak, már egyáltalán nem jelent nekik biztonságot az a környezetet, és felvetődik a kérdés, hogy adaptálódnak majd ehhez. Dr. Székely Tamás biológust, ökológust, a Debreceni Egyetem professzorát, az MTA külső tagját kérdeztük.

madarak
 
kép: Pixabay
 

A múlt héten tartotta a CEU Demokrácia Intézete a Probing Democracy című panelbeszélgetés-sorozatát, amelyben a víz és az energia hozzáférhetőségéről, igazságos elosztásáról is szó volt. Fodor Éva, a CEU Demokrácia Intézetének társigazgatója nyilatkozott nekünk, illetve hallhattak bejátszásokat is az előadásokból.

 
Vízcsepp
Pixabay
 

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép:

Zöldklub
2021. október 15., péntek 15:00
Műsorvezető: Lay Viktória