„Klubrádió
Klubdélelőtt

Eljön majd a nap, amikor mind felébredünk

7/04/2023 17:15

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Boldog, békés húsvéti ünnepeket és peszáhot kívánunk a Klubdélelőttben is, mely természetesen ilyenkor sem marad el!

 

2023. április 08. Klubdélelőtt (2023. április 08., szombat 09:00)
158:48
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 Bodnár Zoltán jogász, bankár, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke 1983-tól, amióta lediplomázott nagyon komoly pályát futott be. Tanársegédként kezdte az egyetemen, majd adjunktus lett, majd jöttek a különböző munkahelyek, számos nemzetközi szervezetek, ahol szinte mindenütt csúcsvezető tisztséget töltött be. Különös érdeklődést mutat a kortárs magyar irodalom iránt, fanatikus gyűjtője a kortárs képzőművészeti alkotásoknak.

Bodnár Zoltán
 
Bodnár Zoltán
Klubrádió
 

10:00 Bródy János a napokban ünnepelte a 77. születésnapját, ki nem hagynánk, hogy mi is felköszöntsük. Egy általam szeretett egyik dalának néhány sorával kezdtük a köszöntést:

„Az én országom magyar narancs, éretlen és sárga még fénytől védett belsejében vakító sötétség. Napsugártól hízik lassan, súlyától hajlik az ág, édes gyümölcs lesz, mondják a próféták, de hány évig kell még várni rá, én nem tudom. És mondhatod, hogy álmodom, csak álmodom, hogy eljön majd a nap, amikor mind felébredünk, és annyi rút viszály után, ha élünk, - testvérek leszünk...”

10:30 Pósfai Gábor éveken át volt egy francia tulajdonú cégnek az egyik vezetője. Jó ideig elnézték neki, hogy nyilvánosan bírálta a magyar kormányt, annak hatalomgyakorlásának módját, és magát a miniszterelnököt. Hogy miért, ki döntése volt, de gondolt egy nagyot, és odébbállt Ausztriába, jó ideje már ott dolgozik. Így most van rálátása arra, hogy mi a különbség az osztrák politikai korrupció és a magyar, az ottani és az itteni társadalmi feszültségek között.

Pósfai Gábor
 
Pósfai Gábor
 

11:00 Büky Dorottya tanár, politikus, a rendszerváltók egyik jeles politikusa volt, országgyűlési képviselő. Egy évvel ezelőtt hosszú és súlyos betegség után hagyott itt minket, a testvére Büky Anna író, hiába szeretett volna, akkor nem tudott nyilvánosan elbúcsúzni Dorkától, akkor még nem volt ereje ahhoz, hogy elmondja, milyen jó testvérek voltak, mennyire tisztelte, amit ezért az országért tett, mi mindent tanult tőle. Most ezt bepótoltuk.

Büky Anna
 
Büky Anna
 

11:30 Telihay Péter rendező a színpadon manapság két író segítségével mondja el gondolatait: Arthur Miller és Moliere az ő két segítője. Alapvető értékekről, döntéseink morális felelősségéről, a totális igazság kereséséről, a teremtett jó és a szükséges rossz kutatásáról, a féktelen gátlástalanságról, a kor álszentségéről és hazug értékek leleplezéséről szólnak a darabjai.

Telihay Péter
 
Telihay Péter
Fotó: Kállay-Tóth Anett
 
Klubdélelőtt
2023. április 8. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa