„Klubrádió
Reggeli gyors

Egyre több az elégedetlen választó

29/03/2019 09:03

| Szerző: Klubrádió

Nagy változásra egyelőre nem lehet számítani, a pártpreferenciák alig mozdultak el. Az elmúlt hónapok eseményei összerázták mindkét oldalt – mondta a Publicus Intézet ügyvezetője.

2019. március 29. Reggeli gyors - részlet 19.03.29. Pulai András
06:47
00:00

Bár a Fideszt támogatók majdnem megingathatatlanok, 75 százalékuk elégedett azzal, ami az országban történik, összességében mégis nőtt az elégedetlenek tábora. A Jobbik szimpatizánsainak 88, az MSZP-szavazók 74 százalékának nem teszik, ahogy mennek a dolgok az országban. Az elégedetlenség általában a változás előszobája, de úgy látszik, hogy a szavazók még nem látják elérkezettnek az időt egy nagyobb váltásra – erről beszélt a Klubrádióban Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője társaságuk kutatása alapján.

A közvéleménykutató cég felmérése szerint a rabszolgatörvény és az EPP-Fidesz csörte összerántotta mindkét oldalt, a pártpreferenciák mégsem változtak jelentősen. A legelkötelezettebbek az MSZP szimpatizánsai, 95 százalékuk biztosan elmenne szavazni. Más szempontból, a korosztályok felől nézve, a legaktívabbak a 60 év fölötti diplomások.

Pulai András ügyvezető két pártról külön is beszélt. Az LMP mélyrepülését annak tulajdonítja, hogy a párt vezetői nem hallották meg választóik hangját, akik összefogásra buzdították őket. A Jobbikkal hasonló a helyzet, a párt mostani népszerűségét feltehetően annak köszönheti, hogy sok támadás éri, ezért a támogatói összezárnak.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Műsorvezető: Pálinkás-Szűcs Róbert és Pikó András. Kiemelt kép: Pixabay.