„Klubrádió
Kovátsműhely

Egy gyilkosságról álmodom

19/11/2020 11:01

| Szerző: Barna Zsuzsa/Klubrádió

A vasárnapi Kovátsműhely témaadó dala az Egy gyilkosságról álmodom volt. Az adásban a gyilkosság lélektanáról volt szó, illetve arról, hogy miért is szeretünk annyira félni a moziban.

2020. november 15. Kovátsműhely (2020. november 15., vasárnap 17:00)
55:11
00:00
Műsorvezetők: Kováts Kriszta Szerkesztők: Barna Zsuzsanna, Barna Zsuzsanna
Adásunk első részében Kovács Lajos a gyilkosok pszichéjéről mesélt nekünk. Mi a különbség a hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság, és az előre kitervelt között? Van-e a gyilkosnak lelkiismeretfurdalása? Melyik típusú gyilkos milyen típusú hibákon szokott elbukni egy nyomozásnál? Ezekről is beszélgettünk, de szó volt arról, hogy az emberek többségének miért vannak olyan álmai, amelyekben elkövetnek valamilyen bűnt és mégis megússzák azt.

A nyomozó hosszan beszélt arról, hogyan is néz ki egy kihallgatás, és mit élvez benne a legjobban. Elmondta, hogy a magas intellektusú gyanúsítottal egy igazi játszma a kihallgatás, a kevésbé intelligenseket pedig könnyű csőbe húzni.

Beszélgettünk konkrét, magyarországi példákról is, így derült ki többek között, hogy szerencsére nálunk nincsenek sorozatgyilkosok.

A második részben Végh Vozó Zoltán rendező érkezett hozzánk, aki izgalmas részleteket mesélt el arról a kisfilmjéről, amelyben 60 magyar színésznővel forgatta újra az idén hatvanéves Psycho híres zuhanyjelenetét.

Persze Hitchcocktól és az ő filmjeitől indult a beszélgetés: így próbáltuk megfejteni Hichkock titkát, illetve dramaturgiai kérdések is szóba kerültek. Mi a különbség a néző részéről tanúsított feszültség vagy meglepetés között? Milyen filmes eszközökkel, trükkökkel lehet ezeket a hatásokat elérni?

A rendező elmondta, hogy azért szeretjük a “félelmetes”, izgalmas filmeket, mert így valós kockázat nélkül tudunk borzongani a moziban.

Kovátsműhely
2020. november 15. vasárnap 17:00
Műsorvezető: Kováts Kriszta
Szerkesztő: Barna Zsuzsa

 

 

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás