„Klubrádió
Megbeszéljük...

Dorner: Vitézy világbajnok nagyotmondásban

24/04/2024 18:44

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Vitézy ígéreteinek megvalósításához rengeteg pénz kell; eddig egyetlen egy ember volt, aki ennyi pénzt tudott szerezni a kormánytól, őt pedig Tarlós Istvánnak hívták, aki a 3-as metró felújítására talpalta ki a támogatást. Ugyanakkor Vitézynek nem sokszor sikerült beruházásokra kormányzati támogatást szereznie, hiszen 2014 óta nem adott át semmit  – emlékeztetett Dorner Lajos a Megbeszéljük című műsorban.

2024. május 04.
00:00
00:00

A metró szó nem nagyon fordul elő még Vitézy Dávid 101 pontos programjában sem – hívta fel a figyelmet Dorner Lajos. Szerinte mintha Vitézy félne attól, hogy szembesítsék őt a múltjával, "amitől pedig egyébként jogosan fél, mert az összes főpolgármester-jelölt közül őneki van a legsúlyosabb és a legsötétebb múltja". Bár Tarlós István pár dolgot fellebbentett ebből, de a volt főpolgármester körülbelül az 5 százalékát se mondta el annak, amit ő tud – tette hozzá a VEKE elnöke.

Ugyanakkor Dorner meghagyná a politikusoknak ezeknek a dolgoknak a fellebbentését, ő szívesebben beszélne közlekedésszakmai kérdésekről. Bár tisztában van vele, hogy közvélemény egy választási kampányban nem kíváncsi a technikai jellegű ügyekre. "Mindenki úgy van vele, hogy a hidak, a metrók, a villamos nőnek a földből, mint az eső után a gomba, azzal nem kell foglalkozni" – fogalmazott a VEKE-elnök.

Vitézy ígéreteinek megvalósításához rengeteg pénz kell; eddig egyetlen egy ember volt, aki rengeteg pénzt tudott szerezni a kormánytól, őt pedig Tarlós Istvánnak hívták, aki a 3-as metró felújítására talpalta ki a pénzt – emlékeztetett Dorner. Hozzátette, ez Vitézy Dávidnak eddig nem sikerült, mert az összes projektjét és játszóterét elvették tőle.

"Dávid kiválóan tudja mások pénzét költeni" – fogalmazott Dorner, hozzátéve, Vitézy világbajnok nagyotmondásban és hatalmas betonépítmények megálmodásában. A főpolgármester-jelölt Vitézy nagyszerű látványtervek készíttetésében, azonban itt "megáll a tudomány", hiszen Vitézy 2014 óta semmit nem adott át – emlékeztetett a VEKE-elnök.

Dorner nem látja reálisnak, hogy éppen Vitézy tudna bármit kijárni annál az Építési és Közlekedési Minisztériumnál, aminek Lázár János a vezetője. "Nehezen tudom a hiteltelennél szebb szóval illetni ezt a dolgot, hát magára vessen, aki ennek felül" – fogalmazott Dorner Lajos.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Dorner Lajossal
2024. április 24., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György