„Klubrádió
Reggeli gyors

Célkeresztben a Momentum Mozgalom

31/10/2019 10:43

| Szerző: Klubrádió

Rossz címre mentek a NAV nyomozói, házkutatási, motozási, lefoglalási paranccsal. A Momentumot olyan ügyben gyanúsítják, amelyben egyszer már tisztázták magukat.

2019. október 31. Reggeli gyors - részlet 19.10.31. Hajnal Miklós
04:59
00:00

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Momentum Mozgalom ellen. Szerda reggel meg is jelentek civil ruhás nyomozók a Múzeum körúti székhelyen, hogy házkutatást tartsanak, motozzanak és iratokat foglaljanak le, főleg fiktív számlák után kutassanak. Miután felvilágosították őket, hogy a számlákat, bizonylatokat nem ott tartják, hanem a könyvelő irodában, a nyomozók átmentek oda és lefoglaltak mintegy 1000 oldalnyi iratot. Azokat, amelyek a 2018-as országgyűlési választás kampányának idején keletkeztek.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja mondta el a Reggeli gyorsban, hogy itt egy felmelegített ügyről van szó.

Annak idején az Állami Számvevőszék vizsgálta a kampányköltségvetést, és megállapította, hogy a Momentum Mozgalom nem tett eleget beszámolási kötelezettségének, ezért feljelentést tett és felfüggesztette a Momentum állami támogatását. A párt már akkor is lejezte, hogy e-mailben és levélben is eljuttatták a beszámolót az ÁSZ-hoz.

A számvevőszék azóta visszavonta a felfüggesztést, tehát a Momentum kapja az állami támogatást. Fél éve semmilyen hatóság semmit nem kért a Momentumtól. Csönd volt. Úgy látszik azonban, hogy a feljelentést nem vonta vissza az ÁSZ, vagy nem jól vonta vissza, mindenesetre az államapparátusban ketyeg tovább az ügy és a NAV nyomozói épp most értek oda, hogy házkutatást tartsanak. A választás után két héttel, amely választáson igen jól szerepelt a Momentum. Hajnal Miklós úgy véli, hogy ez nem tekinthető igazán véletlennek. A Fidesz érdeke, hogy megpróbálja besározni a pártot, igaz, hogy egy olyan ügyben, amelyben egyszer már tisztázta magát.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szavaz. MTI/Mónus Márton.

Reggeli gyors
2019.10.31. 06:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes