„Klubrádió
Klubdélelőtt

Búcsú Bács Ferenctől a Klubdélelőttben

19/04/2019 20:16

| Szerző: Klubrádió

Többször is volt a Klubdélelőtt vendége, egy összeállítással emlékeztünk rá. Azután persze több vendégünk is volt.

2019. április 20. Klubdélelőtt (2019. április 20., szombat 09:00)
154:08
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt tartalma:

Nyolcvanharmadik évében, hosszú és súlyos betegség után elhunyt Bács Ferenc. Többször volt a Klubdélelőtt vendége, egy válogatással búcsúztunk a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésztől.

 
Sztojka Edina
 

Nyolcvanévesen a Szenior Atlétikai Világbajnokságon, rúdugrásban, újabb világbajnoki címet szerzett, immár a tizenötödiket  Kurunczi Zoltán.

Egy internetes szavazás eredményeként a hétköznapok roma hősévé választották és  Aranypánttal  díjazták Sztojka Edinát, a gyulai kórház ápolónőjét.

Benedek István Gábor új könyvének címe: Európa Keringő - Kálmán Imre emlékére. Kálmán legnépszerűbb művei  A cigányprímás, A bajadér, Marica grófnő, Cirkuszhercegnő, Csárdáskirálnyő...  Már Bécsben élt, amikor az Anschlusst követően zsidó származása miatt Amerikába menekült.

Berta Ádámmal, a XXI. század szerkesztőjével többek között arról is beszélgettünk, hogy az írót az élete vagy a művei jellemzik leginkább? Mit gondol az irodalmi Nobel díjas  Knut Hamsunról, aki remek regényeket írt, ugyanakkor Hitler és a fasizmus nagy szimpatizánsa volt.

A Zsidó Művészeti Napok egyik fellépő művésze, Szinetár Dóra. Hogy miről énekel majd? A szép és a rossz mesékről.

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Cmlapkép: MTI.