„Klubrádió
Örömzene

"Akinek nincs párja, azért jöjjön, akinek van, az meg azért" – BeshodroM20

9/02/2020 19:59

| Szerző: Klubrádió

A BeshodroM zenekar két alapítója, Pettik Ádám és Barcza Gergely voltak az Örömzene aktuális adásának vendégei. A Budapesten, Angliában és Izraelben élő zenészek ritkán, de itthon is koncerteznek, és egy új lemezt is összehoztak annak örömére, hogy a múlt évben ünnepelték a 20. születésnapjukat.

2020. február 04. Örömzene (2020. február 04., kedd 21:00)
53:51
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti Szerkesztők: Ámon Betti
Tavaly 20 éves lett a BeshodroM, amit idén egy új jubileumi albummal ünnepel a zenekar.

Az egy ideje a Bristol-Budapest-Jeruzsálem háromszögben működő zenekar épp aktív most Magyarországon, túl vannak egy bulin a Firkin zenekarral, de már készülnek a saját lemezbemutató koncertjükre, ami Valentin-napon lesz a Fonóban. Azért ott, mert annak idején onnan indult a zenekar, ott kezdtek el közösen próbálni.

A BeshodroM első 10 éve folyamatos átjáróház volt, rengetegen megfordultak benne, de ehhez hozzászoktak, és a mostani működést igazából mindez talán megkönnyíti nekik: születik egy ötlet valahol Bristolban vagy Jetuzsálemben, aztán ki-ki hozzáteszi a szólamát a világ valamely pontján. Így küldözgetik egymásnak az anyagokat a zenészek, amiket aztán Barcza Gergely Jeruzsálemben gyúr és kever eggyé.

Az egyébként annak idején véletlenül és hirtelen létrejött zenekar (ha kíváncsi rá, hogyan, hallgassa meg az adást!) nagyon készül a február 14-i koncertre, ahol nemcsak az új lemez dalait adják elő, és megígérték, hogy hatalmas buli ("csúnya ünneplés") lesz. A lemezt a Fonó adja ki, és nemcsak egy sima album, de egy fotóalbum is, Kardos Gábor koncertfotóival együtt jelenik meg.

A BeshodroM20 című jubileumi lemez dalai először a Klubrádióban debütáltak Ámon Betti műsorában. A rádiófelvételt követően pedig egy kis videós beszélgetésre is elkaptuk Gergelyt és Ádámot.

Címlapi kép: Kardos Gábor

Örömzene
2020. február 4. kedd 21:00
Szerkesztő-műsorvezető: Ámon Betti