„Klubrádió
Fülbevaló

Aki felgyógyult a rákból

26/06/2020 12:16

| Szerző: Klubrádió

Sokak szerint. ha valakit egyszer ledönt a lábáról, az biztosan nem gyógyul fel belőle. Pedig vannak pozitív példák is. Prosinger Lívia története erőt adhat mások számára is.

2020. június 16. Fülbevaló (2020. június 16., kedd 13:00)
48:15
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika Szerkesztők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika

Talán nincs is nő, aki ne félne attól, hogy egy rutinvizsgálat, egy szűrés után megtudja, emlőrákja van. Sokan ezt halálos ítéletnek tekintik, és rettegnek a terápia során a szervezetüket szétbombázó agresszív gyógyszerektől, a hosszan tartó, szinte már elviselhetetlen kezeléstől, hogy kihullik a hajuk, hogy elveszítik nőiességük egyik szimbólumát a mellüket. Vannak olyanok, akik szerint mindez túl nagy ár a gyógyulásért. Vagy akár a megelőzésért – gondoljunk Angelina Jolie-ra, akit rengeteg kritika ért, mert anélkül, hogy beteg lett volna, eltávolíttatta a melleit és a petefészkeit, hogy csökkentse a rák kialakulásának esélyét.

Prosinger Líviánál 37 éves korában mutatták ki a mellrákot, ami ellen erős hittel és a gyógyulni akarás szándékával vette fel a küzdelmet. Hosszú, nehéz időszak következett számára, de sikerrel járt, és ma már arról beszél, milyen pozitív dolgok érték a kezelései alatt, és hogyan sikerült túllendülnie a kritikus időszakokon.

 
Prosinger Lívia
 
Forrás: NLC
Fotó: Juhász János
 

Bár minden egyes ember betegsége, így története is egyedi, Lívia mégis arról beszél, hogy egy ilyen súlyos kór esetén sem szabad félni, és igenis van esély akár legyőzni a rákot. Története erőt adhat mások számára.

A rákból felgyógyult fiatal nővel készített beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Fülbevaló
2020. június 16., kedd 13.00
Műsorvezető: Kovács M. Veronika