„Támogassa
Esti gyors

A kenyér sokba kerül, Orbán Viktor többe kerül – Selmeci János jegyzete

3/06/2022 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Csúnyán fogok nézni, ha meglátok az autópálya szélén egy paksi atomerőműves plakátot, mert az biztos, hogy sosem fogok atomot venni, viszont zöldséget néha jó lenne, maradjon szépen az államkasszában a hirdetés ára, ne kelljen újabb adókkal még feljebb verni az árakat a lyukak tömködéséhez.

2022. június 03. Esti gyors-részlet (2022.06.03. Selmeci János jegyzete)
02:58
00:00
Miniszterelnök úr, ön túl sokba kerül nekünk!

Félre ne értsen, nem a sokba kerüléshez való jogát akarom elvitatni, végül is egy kevésbé elcsalt választást is simán megnyert volna, de lássuk be, hogy most baj van, a kenyér, a gyümölcs, a bútor és a minden is egyre többe kerül, de ön, miniszterelnök úr még többe.

És itt nem csak a Mészáros Lőrincekről van szó, persze azért legyen szó róluk is, mert Simicska Lajos egy másfél szobás csepeli garzon lakás rezsije volt ahhoz a közpénzhez képest, amit most a nemzeti nagyvállalkozóinkra költünk, akik 10-20 százalékos profit rátával fővállalkoznak az állami milliárdokért egy olyan piacon, ahol mások az 5 százaléknak is örülnek. Persze nyerjen meg minden közbeszerzést valamelyik Lőrinc, de lehetne úgy, hogy csak pár százalék az a profit, amit pedig esetleg, talán, olybá tűnik, hogy zsebre tették eddig, vagy luxus majorságot építettek belőle miniszterelnök úrnak, azt most hagyják bent a közösben.

Miniszterelnök úr, nagyon kellenének az uniós források, hogy ne kelljen még több veszteséges vállalkozás „extraprofitját” megadóztatni, tudom én, hogy ön ott a Karmelitában sokkal jobban tudja a woke-progresszív brüsszeli bürokratáknál, hogy kell elkótyavetyélni az uniós adófizetők pénzét, de most mégis meg kellene ígérni nekik fűt-fát, antikorrupciós csomagot, és hogy púderrózsaszínű kis angyalok leszünk az EU-s pénzek közelében, nem pedig sötét tolvajok, mint eddig.

Beszéljünk a nagy kék plakátokról is, sőt bármilyen plakátról, amin az állam hirdet bármit is, na ez most nem kell, se plakát, se nemzeti konzultáció, se YouTube reklám, se Facebook-hirdetés. Csúnyán fogok nézni, ha meglátok az autópálya szélén egy paksi atomerőműves plakátot, mert az biztos, hogy sosem fogok atomot venni, viszont zöldséget néha jó lenne, maradjon szépen az államkasszában a hirdetés ára, ne kelljen újabb adókkal még feljebb verni az árakat a lyukak tömködéséhez.

A közmédiára sok szót nem is érdemes vesztegetni, kultúra maradjon, nyilván a sport is, a többi mehet a kukába. Apropó sport, te jó Isten, azt fel sem merem vetni, hogy adózzanak rendesen a focisták is, de legalább az öntaózó vállalkozó ne most építsen újabb csarnokot a saját csapatának kvázi állami pénzből, és talán olimpiák meg világbajnokságok rendezését sem most kellene megpályázni.

Mi bérből és fizetésből élő állampolgárok tudjuk, hogy nehéz évek jönnek, rosszabb szalámi a boltból – már akinek jut szalámi –, spóroljon hát velünk az állam is, spóroljon velünk ön is, miniszterelnök úr, legyen egy közülünk, és ígérje meg, hogy legalább ezekben a válságos években egy kicsit olcsóbban fognak lopni.

Selmeci János jegyzete a 2022. június 3-i Esti gyorsban hangzott el.