„Klubrádió
Klubdélelőtt

A bicskei áldozatok ügyvédje a Klubdélelőttben

9/02/2024 18:52

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Az elnöki kegyelem után Dr. Gál András azt mondta, ha ez megtörténhet akkor a sértettek küzdelmének, valamint a sértetti képviseletnek semmi értelme. De akkor hogyan tovább? Az ügyvéden kívül az adás vendégei voltak: Horvát János, újságíró, riporter, televíziós személyiség, Nádudvari Péter, gyógypedagógus és jótékony sportoló, Besnyő László költő, promóter, producer és Hajduk Károly színész együtt érkeztek. A januárban elhunyt Grétsy Lászlóra pedig Raátz Judit nyelvésszel emlékeztünk.

2024. február 10. Klubdélelőtt (2024. február 10., szombat 09:00)
156:19
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
A február 10-i Klubdélelőtt menete és vendégei:  

9.00: Horvát János újságíró, riporter, televíziós személyiség, volt kubai nagykövet, tanított New Yorkban, a Columbia Egyetemen, a '90-es években közreműködött az ELTE média szak elindításában. Vajon, most mi mindennel foglalkozik? Nem feledkezünk meg közelgő, augusztusi 80. születésnapjáról sem. 

Horvát János
 
 
Horvát János (jobbra) 1977-ben. A riporter a veszprémi Lovassy Gimnázium Kamarazenekarának egyik tagjával beszélget a "Pataky" Művelődési házban, a Ki mit tud? első elődöntőjén.
 Fortepan / Rádió és Televízió Újság
 

10.00: Dr. Gál András a bicskei gyermekotthonban elkövetett pedofil bűncselekmények áldozatainak ügyvédje többször, több helyen nyilatkozott a nagy visszhangot kiváltott döntésről, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette a gyermekotthon igazgatóhelyettesét, K. Endrét. „Innentől kezdve a kiszolgáltatott sértettek évtizedes küzdelmének, valamint a sértetti képviseletnek semmi értelme, ha egy ilyen megtörténhet” – nyilatkozta korábban. Hogyan tovább, van-e, lehet-e ennek az ügynek még folytatása? 

Dr. Gál András és Kun Zsuzsa
 
 Kun Zsuzsa Dr. Gál Andrással
 
Fotó: Mátyus László
 

10.30: Nádudvari Péter gyógypedagógus, tanár Debrecentől a Kékes csúcsáig futott, és ezzel a 162 kilométeres ultramaratonnal három németországi gyógykezelés árát gyűjtötte össze Marcinak, egy hatéves recski kisfiúnak, aki agydaganatban szenved. Nem ez a jótékonysági sportoló első vállalása, és nem is az utolsó, de az már biztos, hogy a róla készülő film középpontjában ez a történet áll majd.

11.00: Grétsy László nyelvész, februárban lett volna 92 éves. Néhány héttel a születésnapja előtt, az otthonában, álmában érte a halál. Raátz Judit nyelvésszel, volt munkatársával emlékeztünk, az Álljunk meg egy szóra! című tévéműsorból is jól ismert nyelvművelőre.

11.30: Besnyő László, A Kínai kedves című könyve alapján készült verses, zenés, olykor drámai családtörténete elevenedik meg a Centrál színházban. A szerző előadásában, és többek között Hajduk Károly színész tolmácsolásában. Ők ketten voltak a Klubdélelőtt vendégei. 

 
Dr. Besnyő László l
Forrás: Wikipédia 
 
Klubdélelőtt
2024. február 10. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa