„Klubrádió“

Hírek

A lényeg

Szicília szigetén az utcán is kell a maszk

Szicília szigetén elrendelték a szájmaszk kötelező használatát szabadtéren, miközben országos szinten az aktív fertőzöttek száma ötvenezer fölé emelkedett, először május 27. óta.

A lényeg

Az EMMI nem akar műtétet halasztani

Nem kell felfüggeszteni a tervezhető műtéteket- reagált a Magyar Orvosi Kamara megkeresésére az EMMI. Előzőleg a szervezet elnöke Kásler Miklósnak írt levelet, mert  az elsővonalas védekezésben  szerinte már észlelhető létszámhiány, és az ezt kezelni hivatott átvezénylések megindulása- magyarázta  Kincses Gyula, aki leállítatná a halasztható műtéteket a járványkórházakban. Egyebek mellett azzal indokolta kérését, hogy a tervezett műtétek kapacitást vonnak el, és fertőzésveszélyt jelentenek a betegek a számára. 

Kuncze Gábor az intenzíven

Kuncze Gábor az intenzíven

Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke, Magyarország 1994 és 1998 közötti belügyminisztere, a Klubrádió korábbi műsorvezetője koronavírussal kórházba került - erről maga számolt be a Facebookon. 

Panaszt nyújtott be az EU-hoz a Klubrádió ügyében Donáth Anna
A lényeg

Donáth Anna az EU-hoz fordult a Klubrádióért

Indítson kötelezettségszegési-eljárást az Európai Bizottság a Médiatanács és a Klubrádió ügyében – indítványozta Donáth Anna, a Momentum EP képviselője, aki a Magyar Újságírók Országos Szövetségével közösen panaszt nyújtott be a testülethez, amelyben a Médiatanács működésének vizsgálatát sürgeti.

A lényeg

Petíciót indít a DK teljes ellenzéki összefogásért

Azt akarják, hogy minél többen jelezzék, szeretnék, hogy az ellenzéki pártok közös listával és közös képviselő-jelöltekkel vágjanak  neki a következő 2022-ben esedékes országgyűlési választásnak.

Tavaszig haladékot kaptak Iványi Gáborék intézményei, még nem kapcsolják ki a gázt
A lényeg

Tavaszig haladékot kaptak Iványi Gáborék

A nemzeti közműszolgáltató „egyoldalú nyilatkozatban” vállalta, hogy egyelőre nem kapcsolja ki a gázt az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesületnél. A kilenc oktatási és szociális intézmény tavaszig kapott haladékot.

Felmentették Kovács Bélát a kémkedés vádja alól

Felmentették Kovács Bélát a kémkedés vádja alól

Kémkedést nem, de költségvetési csalást elkövetett az egykor jobbikos politikus Kovács Béla, döntött első fokon a bíróság. A törvényszék másfél év felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a volt európai parlamenti képviselőre. Kovács Bélát az orosz külső hírszerző szolgálat, az SZRV szervezte be, csak olyan információkat osztott meg az oroszokkal, amelyek mindenki számára elérhetőek.

Meghalt Verebély Iván
A lényeg

Meghalt Verebély Iván

Verebély Iván Jászai Mari-díjas színművész méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt – tudatta a Centrál Színház a közösségi oldalán.

Koronavírus: 951 fertőzött, 8 halott

951-gyel nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 8 krónikus beteg. 4644-en meggyógyultak, viszont 15 104 aktív fertőzött van – közölte a kormányzati tájékoztató portál.