„Klubrádió

Újabb titkosszolgálati vezetőt cserélt le Orbán

27/10/2020 21:47

| Szerző: Klubrádió

Bunford Zsolt váltja Czukor Józsefet az Információs Hivatal élén – írta meg a 444 a Magyar Közlöny alapján. Az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét, Kiss Zoltánt Orbán Viktor miniszterelnök szeptemberben váltotta le, utóda Bárdos Szabolcs lett.

Az eddigi főigazgatót, Czukor József nemzetbiztonsági vezérőrnagyot október 31-i hatállyal mentik fel posztjáról. Az új főigazgató, Bunford Zsolt főigazgatói kinevezése november 1-től hatályos. Bunford Zsolt János nemzetbiztonsági dandártábornok most az Információs Hivatal elemző főigazgató-helyettesi posztját tölti be.

Czukor József hírszerzői tevékenysége mellett volt ljubljanai és berlini nagykövet, külügyminisztériumi államtitkár és 2015 őszétől Orbán Viktor külpolitikai főtanácsadója – írja róla a Wikipedia.

A 444 cikkében felhívta a figyelmet arra, hogy az Információs Hivatal Magyarország polgári hírszerző szolgálata, az öt magyar nemzetbiztonsági szolgálat egyike. A kémelhárítással és az állami tisztviselők átvilágításával foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét, Kiss Zoltánt Orbán Viktor miniszterelnök szeptemberben váltotta le, utóda Bárdos Szabolcs lett.