„Vásároljon

Hírek

A kormány szinte mindenben engedett az orvosi kamarának

Majd mindenben engedett a kormány az orvosoknak

A Magyar Orvosi Kamara több javaslatát is megfogadja a kormány az új egészségügyi jogszabályok kidolgozásakor. Erről Pintér Sándor belügyminiszter írt levelet a szakmai testületnek és a parlamenti pártoknak. A MOK elnöke szerint ez azt mutatja, a tíz nappal ezelőtti tárgyalásokon elég hatékonyak és eredményesek voltak, egyedül az összeférhetetlenségi szabályok nem enyhülnek.

Vörösiszap: nem szabadulnak a Mal-vezetők

Vörösiszap: nem szabadulnak a Mal-vezetők

A 2016-os ítélet hatálytalanítása után új eljárás kezdődött, ami első fokon a vádlottak büntetésének súlyosbításával zárult. A vezérigazgató, a műszaki igazgató-helyettes és a hidrátgyártási üzemvezető esetében a fegyház helyett börtönbüntetést, felfüggesztett helyett letöltendő szabadságvesztést kapott. A Kúria jelenlegi döntése értelmében semmi nem indokolja az ítélet módosítását.

Néppárti képviselőtársa a Gestapo és az EU közti különbséget magyarázta Deutsch Tamásnak

A Gestapót és az EU-t magyarázza Deutschnak

Miután a fideszes EP-képvislő Deutsch Tamás a Gestapót meg az ÁVO-t emlegette az EU-ban bevezetni tervezett jogállami mechanizmus kapcsán, az egyik holland néppárti EP-képviselő leírta, szerinte mégis mi a különbség a náci és a kommunista uralom, valamint az Európai Unió között.

Meghalt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Fecó

Elhunyt Balázs Fecó. A magyar rockzene legismertebb alakjai közé tartozott, több mint ötven éve kezdett zenélni, a műfaj meghatározó együtteseiben vitt vezető szerepet – lírai és kemény zene, Korál-hangzás ... 69 éves volt. Halála előtt koronavírus-fertőzéssel kórházban ápolták. 

Trump bejelentette, hajlandó elhagyni a Fehér Házat

Trump hajlandó elhagyni a Fehér Házat

Tömeges csalás volt a választásokon, de ha az elektori testület Joe Biden demokrata párti jelöltet választja, akkor ő átadja a Fehér Házat – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön este.

Újabb szomorú rekord: 135 halott

Újabb szomorú rekord: 135 halott

Több mint hatezer új fertőzöttet azonosítottak az utóbbi 24 órában. Számuk ezzel megközelítette a 200 ezret. 135-en vesztették életüket a koronavírus okozta betegség miatt. A hivatalos adatok szerint 7591 embert ápolnak kórházban, de Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban ennél lényegesen több, 9500 kórházi betegről beszélt.

Orbán Viktor: A kórházakban és az iskolákban csatatér van

Orbán Viktor: Két csatatér van

Kitart álláspontja mellett az uniós költségvetéssel, a helyreállítási alappal és a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban Orbán Viktor. A miniszterelnök a vétó megerősítéséről és a járványügyről is beszélt a Kossuth Rádió műsorában. A kórházakban nem lát biztató jeleket. Szerinte két csatatéren folyik a küzdelem a járvány ellen, a kórházakban és az iskolákban. Kétezerrel több kórházi betegről beszélt a rádióban, mint ami hivatalos adatokban eddig szerepelt.

WHO: A vakcina sem tünteti el a koronavírust

WHO: A vakcina sem tünteti el a koronavírust

Ha minden az előrejelzéseknek megfelelően alakul, a védőoltással ellenőrzés alá vonható lesz a járvány. Ennek megfelelően visszatérhetünk megszokott életünkhöz a WHO vészhelyzeti igazgatója, Michael Ryan szerint. Ez azonban nem jelenti azt, hogy eltűnik életünkből a koronavírus.

Szél Bernadett feljelenti az MTVA-t

Feljelenti a közmédiát Szél Bernadett független parlamenti képviselő a nemrég a Szabad Európa portálon nemrég közölt Bende Balázs- és Németh Zsolt-féle hangfelvételek miatt, amelyekből kiderült: az ott dolgozóknak választási kampányban a kormányt kell támogatniuk, akinek pedig ez nem tetszik, az mehet. „Ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják”  – mondta Bende Balázs.

Jutalmazzák a fővárosi idősotthonok dolgozóit

100 ezer forinttal jutalmazza decemberben a fővárosi fenntartású idősotthonok és hajléktalanszállók dolgozóit a Fővárosi Önkormányzat, ezzel hálálva meg a koronavírus-járvány második hulláma idején végzett munkájukat – derül ki az önkormányzat csütörtöki közleményéből, amelyről a 444 számol be.

SZFE-sek: Nem érvényteleníthetik a félévünket az új kormányrendeletre hivatkozva

SZFE-sek: Nem vehetik el a félévünket

Ha a Színház- és Filmművészeti Egyetem intézményre oktrojált új vezetése érvényteleníti a tanulmányi félévet, azt csak azért tehetné meg, mert ő teszi tönkre azt. Jelenleg nem áll fenn sem közegészségügyi-, sem közbiztonsági ok, sem természeti csapás, mely ellehetetlenítené a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítését az SZFE-n – közölte az egyetem hallgatói önkormányzata egy új kormányrendeletre reagálva.

Lengyel miniszterelnök: Széteshet az EU
A lényeg

Lengyel miniszterelnök: Széteshet az EU

Politikai döntések által motivált és az Európai Unió szétesésével fenyegető mechanizmusnak nevezte az uniós támogatások kifizetését a jogállamisághoz kötő megállapodást Mateusz Morawiecki. A lengyel miniszterelnök és Orbán Viktor közös sajtónyilatkozatban indokolták vétójukat. A magyar kormányfő közölte, nem zavarja feltétlenül, hogy ha nem fogadják el a mentőcsomagot, az ugyanis közös hitelfelvétel lenne.