„Klubrádió
A lényeg

Kiszivárgott felvételen Karácsony MSZP-s korrupcióról és családja fenyegetéséről beszél

26/09/2019 11:12

| Szerzők: Klubrádió444.hu

Több súlyos, az ellenzék paraván mögötti belső harcairól szóló állítást tesz Karácsony Gergely egy ismeretlenek által közzétett hangfelvételen.

Az ellenzék főpolgármester-jelölte egy vélhetően megvágott hangfelvételen, amelyen a kérdezőt nem lehet azonosítani, többek közt arról beszél, hogyan küzdött és alkudozott a Budapesten helyi ellenzéki erőkkel. A kiszivárgott hangfelvétel szerint Zugló esetében kifejezetten az MSZP-ről beszél, és úgy hallatszik, azt állítja, a szocialisták kerületi elnöke többször is fenyegette a családját, majd hozzáteszi, nagyon súlyos történetekről van szó. 

A felvételen Karácsony arról is beszél, az MSZP-s Horváth Csaba indítása Zuglóban lehet, hogy ciki, de a szocialista politikus legalább megakadályozhatja, hogy párttársai mindet szétlopjanak. Ha pedig ő, aki Zugló jelenlegi polgármestere, visszamenne a kerületbe, akkor elásnák, miután viszonya régen elmérgesedett a helyi szocialistákkal.

Mivel nem tudni, a hangfelvételt manipulálták-e, az sem lehet bizonyos, hogy a nyilvánosságra került anyag hitelesen adja vissza a magánbeszélgetés valós tartalmát.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
 Karácsony Gergely MTI/Mohai Balázs
 

 

Karácsony Gergely a 444.hu-nak már válaszolt a hangfelvétellel kapcsolatban feltett kérdésekre, és részben cáfolta az az alapján levonható következtetéseket. 

A portál többek közt azt tudakolta, Karácsony, hogyan látja fenntarthatónak az együttműködést az MSZP-vel a fentiek tükrében, és az őt ért állítólagos fenyegetésekre is rákérdeztek. Karácsony válasza szerint politikai szereplők nem fenyegették.

"444.hu: Hogyan látja fenntarthatónak az együttműködést az MSZP-vel annak tükrében, hogy a zuglói szervezet - akivel az elmúlt ciklusban együttműködött- Ön szerint szét fogja lopni a kerületet, és ahol egy erős ember sorozatosan fenyegette a családját? 

Karácsony Gergely válasza: "Többször beszéltem arról, hogy polgármesterként kaptam fenyegetéseket, de nem politikai szereplőktől. Most sem beszélek másról. Nem hátráltam akkor sem, most sem fognak tudni erre rávenni. Mert ebből is látszik, hogy nálam zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. Megküzdöttem ezért Zuglóban is. El is ismeri a zuglói Fidesz és Tarlós embere egy interjúban, hogy szerintük azért vagyok alkalmatlan, mert nem tudok lopni. Hát, nem is. Sőt, az egész Városházát teszem alkalmatlanná a lopásra. Ez fájhat nekik, de akkor is. Ebben az MSZP és minden szövetséges párt támogat, tehát ez csak erősíti a szövetségünket."