„Klubrádió“
Meghalt Horváth Ádám

Meghalt Horváth Ádám

Elment a magyar tévétörténet meghatározó figurája. Életpályája nem csak sikeres televíziósként érdekes, magántörténetei családregénybe illő fordulatokkal és alakokkal teliek.

Nem ostobaságból, aggodalomból hagyták úgy a Déli alagútját
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Nem ostobaságból hagyták úgy a Déli alagútját

Nagyon megy a fejvakarás egy ideje a MÁV-nál, hogy mi legyen a jövőre érkező új emeletes vonatok elől elzárt Déli pályaudvar alagútjával, de egyelőre nem mernek döntést hozni. Ma sem tudni ugyanis, mi lesz a budai főpályaudvar sorsa, és így beletenni több milliárdot saját, és nem uniós pénzből, senki nem akar  – mondta Magyarics Zoltán, a RegionalBahn szerkesztője.

„Klubrádió“
Komoly pozíciót kaphat a Fidesz az Európai Parlamentben
Reggeli gyors

Komoly pozíciót kaphat a Fidesz az EP-ben

Az egyik szakbizottság alelnöki, de lehet, hogy elnöki posztját is megkapja a Fidesz az Európai Parlamentben – mondta a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában az Euroatlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány igazgatója. 

MTA-ügy: két segélykiáltás Magyarországról
Reggeli gyors

MTA-ügy: két segélykiáltás Magyarországról

A Magyar Tudományos Akadémia ügyében európai csúcsvezetőknek küldött magyar nyílt leveleket, köztük az akadémikusokét közli az osztrák Der Standard; a szintén osztrák Die Presse azzal foglalkozik, hogy hamarosan kiderülhet, ki lesz az Európai Bizottság, az Európai Tanács vagy éppen az Európai Központi Bank elnöke. A Politico elemzése pedig azt taglalja, hogy a vidéki térségekben erősödtek nagyot a populisták. Nemzetközi lapszemle.

Önjelölt nindzsák és teknőcök - Kárpáti Iván jegyzete
Esti gyors

Önjelölt nindzsák és teknőcök - Kárpáti Iván jegyzete

Cuki képeket posztoló, gyermekeikkel mosolygó emberek hirtelen vérszomjas hordába tömörülnek és egyenesítik a kaszát. Ha az ember megjegyzi, hogy egy valóban visszataszító cselekmény elkövetőjét talán nem kellene felakasztani az első lámpavasra, akkor gyorsan maga is célpont lesz.

Rosszabb, mint ha megverik
Vény nélkül

Rosszabb, mint ha megverik

Az érzelmi elhanyagolás a legkeményebb dolgok közé tartozik, ami egy kisgyerekkel történhet. Öngyilkosság, kábítószer- és alkoholfüggőség, személyiségtorzulás lehet a gyermekkori traumák következménye, amelyek még génekhez kapcsolódó fehérjékre és az agyi keringése is kihatnak. Azt szintén kimutatták, hogy akik többszörös negatív gyermekkori élményt halmoztak fel, tized annyi eséllyel szereznek felsőfokú végzettséget.    

Mutáns fasizmus ellen új módszerek kellenek – Ungváry Rudolf az Orbán-rezsimről
Reggeli gyors/Reggeli személy

Mutáns fasizmus ellen új módszerek kellenek – Ungváry Rudolf az Orbán-rezsimről

Sűrű, elítélő jelzőkkel teletűzdelt leírását adta az Orbán-rezsimnek, valamint a szélsőjobboldali uralomra érzéketlen magyar társadalmi többséget is elemezte Ungváry Rudolf író. A Reggeli személy vendége szerint a magyar rendszer a fasiszta és náci uralmi formák mai körülményekhez sikeresen alkalmazkodó mutációja, amely képes becsapni a társadalom immunrendszerét, és lehet, hogy ezt még nagyon hosszú ideig meg tudja tenni. Ha tehát valaki fel akarja venni ellene a küzdelmet, félre kell tennie az eddigi eszköztárat, különben Budapesten sem győzhető le a kormányzat. Más tekintetben a demokraták minden reménye abban lehet, hogy a rezsim nem ismeri fel terjeszkedésének határait, és önmagára nézve végzetes hibákat követ el – véli az író.