„Klubrádió“

Keresés az archívumban

Szerepvállalás (2020. április 18., szombat 18:00)

Műsorvezető:
Bíró Bori

2020. április 18., Szombat 18:00

Hogyan működik a karantén idején az Idősek Barátai Program? Az Önkéntes Központ Alapítvány programjában „békeidőben” magányos időseket látogatnak önkéntesek az otthonukban vagy idősotthonokban. A személyes találkozóra most természetesen nincs lehetőség, ráadásul sokkal több támogatásra és önkéntesre van a jelen helyzetben szükség. Hadrévy Borbála koordinátorral beszélgetek többek közt arról, hogy kiket várnak a programba és milyen elfoglaltságra keresnek önkénteseket.

Őt Kovács Vera, az Utcáról Lakásba Egyesület egyik alapítója követi. A koronavírus okozta krízis még nehezebbé teszi az egyesület munkáját, hiszen a lakhatási problémákkal küzdő emberek fokozott veszélyben vannak. Megfelelő életkörülmények hiányában ugyanis képtelenek azzal védekezni, hogy otthon maradnak, többen közülük pedig rossz egészségügyi állapotuk és magas életkoruk miatt is veszélyeztetetté válnak. 1%-os kampányukban most gyerekek rajzoltak álomházakat, hogy segítsenek a lakhatási problémákkal küzdőkön.

Szerepvállalás (2020. április 04., szombat 18:00)

Műsorvezető:
Bíró Bori

2020. április 04., Szombat 18:00

A koronavírus járvány felelősségteljes és szolidáris magatartást követel, így mindannyian visszahúzódunk otthonainkba. Vannak, akik ezt támogatás nélkül nem tehetik meg. A Fedél Nélkül otthontalan lapárusai és művészei most nehezen megszerzett egzisztenciájukat egyik napról a másikra veszíthetik el. Ezért a szerkesztőség és kiadója, a Menhely Alapítvány online kampányba fogott, többek között olyan neves közéleti szereplők támogatásával, mint Vass Virág újságíró író, Kemény Zsófi költő, slammer, Karafiáth Orsolya költő, publicista vagy Röhrig Géza színész, költő. Az érdeklődők mostantól adományért cserébe online lapozható Fedél Nélkül újsághoz juthatnak. Szenográdi Réka, a lap koordinátora avat be a részletekbe.

Egyre több vállalat dönt amellett a járványügyi helyzetben, hogy kiüríti irodaházát, kérdés azonban, hogy ehhez mindenki megfelelő infrastruktúrával rendelkezik-e. Egy friss kutatás szerint azon szolgáltató szektorba tartozó cégek legnagyobb részénél, ahol többnyire irodai munka folyik, a home office-hoz szükséges infrastruktúra már adott, a bizalom azonban részben hiányzik: a megkérdezettek csaknem egyharmada vallott úgy, hogy nem bízik a kollégákban, vagy legalábbis vannak kétségeik afelől, hogy otthonról is biztosan elvégzik a rájuk bízott munkát. Vajon hogyan működik "élesben" a kötelező home office? Balog-Mázi Mária, a Dreamjo.bs vezérigazgatója mesél a kutatás részleteiről.

Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. március 19., csütörtök 09:00): Iványi Gábor és Havasi Zoltán

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2020. március 19., Csütörtök 09:00

Lampé Ágnes vendégei (telefonon) ezúttal két olyan nagyszerű ember, akik a járvány alatt is a támogatásra szorulóknak, időseknek és hajléktalanoknak segítenek: Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője és Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

Megbeszéljük... (2020. február 20., csütörtök 16:00)

Műsorvezetők:
Bolgár György
Dési János
Szénási Sándor

2020. február 20., Csütörtök 16:00

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes a fővárosi egészségügyre adott külön 50 milliárd forintos állami támogatásról, az első 10 milliárdos részlet felhasználásáról

Spirk József újságíró – Kik a Párisi udvar Orbán Viktor által kitüntetett felújítói?

Hargitay Miklós, a MUOSZ elnöke arról, kell-e Karácsony Gergely főpolgármesternek nyilatkoznia a Hír TV-nek?