„Klubrádió“

Keresés az archívumban

Hetes Stúdió (2020. július 11., szombat 15:00)

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Neuman Gábor
Lampé Ágnes
Hardy Mihály

2020. július 11., Szombat 15:00

Magyarország legszegényebb településein szinte elkerülhetetlenül sodródnak bele a kamaszok a kábítószer-fogyasztás csapdájába. A szülők közmunkán, napszámon, a fiatalok ki vannak téve a kereskedőknek. Az állam pedig segítség helyett büntet: alkalmatlanná nyilvánítja a szülőket a nevelésre, a fogyasztó fiatalok pedig gyermekotthonba kerülnek. Csakhogy ezekben a speciális gyermekotthonokban nem kapják meg azt a figyelmet, amiért odakerültek. Boros Ilona, a TASZ munkatársa rendszeresen kap ehhez hasonló megkereséseket a kétségbeesett szülőktől. Vele beszélgettünk.

Szerb Antal került a kultúrharcos politika célkeresztjébe. A munkaszolgálatban 1945-ben megölt népszerű magyar írót okolta egy tévéműsorban Ifj. Lomniczi Zoltán azzal, hogy miatta kap az iskolákban a világirodalom jóval nagyobb súlyt a magyar irodalomnál. A magyarázat szó szerint pofonegyszerű: a Szerb-féle világirodalom-történet jóval vastagabb, mint az ugyancsak általa írt magyar irodalom története. Az, hogy a jogász kijelentései a szakértelemnek még a csíráit is nélkülözik a történet kevésbé jelentős oldala. A nagyobbik baj az, hogy a Századvég jogi szakértőjéről és főként a kormánypárti média mindennapos szereplőjéről beszélünk. Így van okunk van azt gondolni, hogy amit ő mond, az voltaképpen a kormány hangja és üzenete. Józsa Márta összeállítása.

Kádár János ellentmondásos alakja a magyar történelemnek, csakúgy, mint az emlékezete. A Kádár-nosztalgia ma is erősen él a társadalomban, ezt több kutatás is megerősítette már. Ahogy Bárány Balázs történész fogalmazott: Kádár emlékét se kiköpni, se lenyelni nem tudjuk. Bárány Balázzsal beszélgettünk erről.

Minek köszönhetjük, hogy Magyarországon nem volt tömeges koronavírusos megbetegedés? Lesz-e saját oltóanyaga Magyarországnak? Milyen új ajánlásokat fontolgat a WHO a második hullám megfékezésére? Ezekről és más fontos kérdésekről beszélgetett WHO magyarországi igazgatójával, Ledia Lazerivel Csernyánszky Judit.

Megbeszéljük a hét legfontosabb eseményeit Buják Attilával és Unyatyinszky Györggyel és a hallgatókkal.

Várja önöket Lampé Ágnes.

Útszélen (2020. július 02., csütörtök 15:00)

Műsorvezető:
Józsa Márta

2020. július 02., Csütörtök 15:00

Miért tekint a magyar társadalom idegenként a romákra? Mi az összefüggés az amerikai feketéket és a hazai romákat nyomasztó rasszizmus között? Miért kell egy roma társadalomtudósnak hangsúlyoznia, hogy ő roma? Hogyan alakul ki a közösségi média használatával világszerte a diszkrimináció elleni ellenállás? Egyebek mellett ezekről a témákról beszélgetek, dr. Bogdán Mária média- és társadalomkutatóval, aki eredetileg televíziós rendezőként végzett, és az volt a célja, hogy ábrázolja a mindennapi rasszizmust. Erre a hazai média jó része nem volt kíváncsi. Ekkor váltott. Úgy döntött, kutatni fogja azt, ami zavarja. Doktori disszertációját a magyarországi romák média reprezentációjáról írta, címe: A látható idegen.

Dobszerda (2020. július 01., szerda 20:00): Balla Zsófia

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2020. július 01., Szerda 20:00

"Románoknak magyar, magyaroknak zsidó, zsidóknak asszimilált, a módosaknak szegény, a népieseknek urbánus, az urbánusoknak fölöslegesen toleráns, baloldali liberális, ha van ilyen. És nő… E veszekedő sokféleség ötvözete: vagyis költő” - írja magáról Balla Zsófia egy önéletrajzi esszéjében, amelyből sok mindent megtudunk a 70-es, 80-as évek Erdélyének világáról és a rendszerváltás utáni Magyarországról.

Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. június 29., hétfő 09:00): Galgóczi Eszter és Radnóti András

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2020. június 29., Hétfő 09:00

Először Galgóczi Eszter, a 21 Kutatóközpont munkatársa beszélgetett Szénási Sándorral a Reggeli személy 2020. június 29-i adásában. A téma a 21 Kutatóközpont által nemrég megjelentetett tanulmány volt, mely A Fidesz-titok. Gazdasági szavazás Magyarországon címet viseli.

Szénási Sándor második vendége Radnóti András volt, a Millennium Emerging Europe ügyvezetője volt, akivel arról beszélgettek, milyen veszélyei vannak annak, hogy Magyarország/a Fidesz - illetve más közép-kelet-európai országok - adó- és gazdaságpolitikájukban a multiknak és Kínának, azaz a befektetőknek kedveznek. A kedvezményeknek ugyanis ára van, amik stratégiai kockázattal jár az EU számára.

Szabadság, elvtársak! (2020. június 19., péntek 19:00): Bíró András

Műsorvezető:
Szénási Sándor

2020. június 19., Péntek 19:00

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban a rendszerváltásról. Hétről hétre más ismert személlyel idézi fel 1989 valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben. Az 65. adás vendége Bíró András jogvédő, újságíró.

YouTube-link

 
 

 

 

Útszélen (2020. június 18., csütörtök 15:00)

Műsorvezető:
Józsa Márta

2020. június 18., Csütörtök 15:00

A rasszizmus elhallgatott világjárvánnyá vált – és Magyarországon pedig hosszú ideje hiánycikk a szolidaritás . Erre a következtetésre jutottak fiatal roma értelmiségiek, akik közös gondolkodásba kezdtek tartva attól, hogy megismétlődhetnek a cigányellenes felvonulások, agresszív cselekedetek. Olyanok, mint például a neonácik, fociultrák és a Mi Hazánk mozgalom randalírozása a Deák téri kettős gyilkosság ürügyén. És mondják azt is: párbeszédre van szükség a többségi társadalommal, de nem azt akarják elmondani a többségnek, amit az hallani akar.

Minden harmadik 80 év feletti ember demenciával küzd Magyarországon, az átlagéletkor növekedésével sokakra, sokunkra ez vár. A társadalom, a szociális ágazat, és különösen az egészségügyi szféra felkészületlen a helyzet kezelésére, a demenciával küzdő emberek és családjaik méltatlan és reménytelen helyzetbe kerülnek. Holott szakmai odafigyeléssel és társadalmi együttműködéssel meg lehetne oldani azt, hogy emberhez méltó életet éljenek az érintett idősek és családtagjaik is. 

Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. június 15., hétfő 09:00): Feledy Botond és Ligeti Miklós

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2020. június 15., Hétfő 09:00

Szénási Sándor első vendége Feledy Botond külpolitikai szakértő volt, akit arról kérdezett, mennyire törvényszerű, hogy a világszerte kibontakozó antirasszista tüntetések egyre inkább alakulnak át valami mássá, és egyre gyakoribbak az erőszakos összecsapások, a szélsőségek megjelenése és rátelepülése a demonstrációkra.

Ezután Ligeti Miklóssal, a Transparency International Magyarország jogi igazgatójával beszélgetett hogy az Eurobarometer - még decemberben végzett - kutatása szerint a magyarok a korrupcióhoz elég megengedően viszonyulnak.

Szabadság, elvtársak! (2020. június 12., péntek 19:00): Felcsuti Péter

Műsorvezető:
Szénási Sándor

2020. június 12., Péntek 19:00

Az 64. adás vendége Felcsuti Péter közgazdász, bankár, a Raiffeisen Bank volt vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség egykori elnöke. 1973-tól a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott, először a devizagazdálkodási főosztályon a KGST volt a szakterülete, majd ugyanitt a „tőkés” terület. 1984-től az MNB külföldi hitelfelvételi tevékenységével foglalkozott. 1987-ben az MNB devizagazdálkodási főosztály helyettes vezetője lett. 1989-ban a Citibank budapesti leányvállalatának ügyvezető igazgatója volt, majd a frissen alakult Unicbank - későbbi Raiffeisen bank - vezérigazgatója. 2008 és 2009 között a Magyar Bankszövetség elnökévé választották (1993-tól volt elnökségi tag, majd többször volt az alelnöke (1995 – 2001 között.) 2009. szeptember 14-én lemondott a Magyar Bankszövetség vezetéséről.

A bankár arról is mesélt, miért vett fel annyi hitelt Magyarország a nyolcvanas években, kiderül, hogy voltak-e itt gazdag bankárok, hogy kinek szidta a gazdaságpolitikát és mekkora sikerrel.

Útszélen (2020. június 11., csütörtök 15:00)

Műsorvezető:
Józsa Márta

2020. június 11., Csütörtök 15:00

Hirtelen 5-6 gyerekre naponta főzni, tanítani őket, beszerezni a távoktatáshoz használt eszközöket, a tisztítószereket, maszkokat ennyi emberre  és  közben megszervezni az otthoni életet –  ez nem csak fárasztó, hanem költséges dolog is. Óriási plusz terheket okozott az SOS gyerekfalvak nevelőszüleinek a járvány. Nincs könnyű helyzetben az őket fenntartó alapítvány sem, mert legnagyobb adományozói az autóipar és a szállodaipar szereplői, ahol most egyre kevesebb jut jótékonyságra.

Vendégek:

- Romet-Balla Ágnes,  az SOS Gyerekfalu Magyarországi Alapítvány adományozási igazgatója

- Szilvási Léna, a gyerekfalu szakmai vezetője

- Tompa Andrea író, színikritikus

 

Vak gyerekek kenuznak és tandem-kerékpároznak évről évre Dunakilitin egy sporttáborban. Legtöbbjük számára ez az egyetlen nyaralási és sportolási lehetőség, legalábbis úgy, hogy biztonságban, gyógypedagógusok segítségével sportolhatnak. Nem tudnak pályázni a tábor fenntartására, mert egyszerűen nem írták ki a pályázatokat.  Félő, hogy megszakadhat a generációknak életre szóló élményt adó hagyomány, bár azért van remény: társadalmi kampányba fogtak.

Vendégek:

- Rontó Norbert diák

- Balázs Katalin, egy vak gyerek édesanyja

- Szegedi Ádám tanár

Dobszerda (2020. június 10., szerda 20:00): Bán Zsófia

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2020. június 10., Szerda 20:00

Nem nagyon tudok elképzelni nagyobb dícsőséget egy író számára, mint amikor egy gyerekekből álló zsűri a gyerekeknek írt könyvét az összes közül a legjobbnak ítéli.

Ez történt a napokban Bán Zsófiával a - többnyire felnőtteknek szóló - könyvek, novellák, esszék, tudományos munkák írójával, amikor a "Vagánybagoly és a harmadik Á, avagy mindenki lehet más" című könyvét a gyerekzsűri első díjával tüntették ki.

A Dobszerda vendége Bán Zsófia volt, akivel a gyerekkönyvén kívül sok fontos felnőtt témáról is beszélgetünk, például a másságról és annak magyarországi megítéléséről.

 

Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. június 10., szerda 09:00): Haris Andrea és Klaniczay Péter, valamint Kiss Eszter

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2020. június 10., Szerda 09:00

Para-Kovács Imre beszélgetőtársai:

- a RÉKE (Régi Épületek Kutatóinak Egyesülete) két tagja, dr. Haris Andrea és Klaniczay Péter, akiket arról kérdezett, hogyan látják a hazai műemlékek védelmének helyzetét. A kulturális örökség védelméről szóló törvény változására épp a RÉKE hívta fel a figyelmet.

Kiss Eszter, a Habitat For Humanity Magyarország kommunikációs menedzsere, akit a szervezet új kampányáról kérdezett, mely a magyarországi lakáshelyzete, különösen az albérletpiacra fókuszált. Két korábbi petíciós kampány után egy integrált szakpolitikai kiadvánnyal jelentkeztek azzal a céllal, hogy a hazai albérletpiac igazságosabb és átláthatóbb legyen.

Szabadság, elvtársak! (2020. június 05., péntek 19:00): Bánlaki József

Műsorvezető:
Szénási Sándor

2020. június 05., Péntek 19:00

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban hétről hétre más-más ismert személlyel idézi fel 1989 és a rendszerváltás valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben. Ezúttal Bánlaki József, a Magyar Október Párt egyik alapítója volt a vendég, aki segít megismerni Krassó Györgyöt és a MOP filozófiáját.

Útszélen (2020. június 04., csütörtök 15:00)

Műsorvezető:
Józsa Márta

2020. június 04., Csütörtök 15:00

A Down-szindrómás gyermekek korai fejlesztése megfelelőnek mondható Magyarországon – legalábbis Budapesten, vagy a nagyvárosokban, de még itt is szükség lehet a szülői éberségre, hogy megtalálják a lehetőségeket. Tatabánya nincs túl messze a fővárostól, de már ott is hátrányt jelent, hogy kevés, vagy nagyon drága a fejlesztés lehetősége. Még nagyobb probléma, hogy utána alig van valami: nincs integrált oktatás, a gyermekek nem készülhetnek fel a társadalmi beilleszkedésre. Van, aki azért költözik  Nyugat-Európába, hogy ne hagyja elveszni az itthoni korai fejlesztés eredményeit. Ezt erősíti meg egy gyógypedagógus is, aki elmondja, hogy remek új módszerek vannak a világon, sok pedagógus szívesen képezné is magát, de ezt többnyire csak saját pénzből teheti.

A műsor második felében debreceni nehéz sorsokról beszélgetünk. Megszólal egy anya, aki két gyermekét havi 80 ezer forintból neveli és egy rokkant asszony, akinek a jövedelme kevesebb, mint az önkormányzati lakásának bérleti díja.  Beszélgetek egy üzletasszonnyal is, aki igyekszik gondoskodni róluk de elmondása szerint, napról napra egyre több mélyszegénységben élővel kerül kapcsolatba Debrecenben, egy olyan városban, ahol a hírek szerint dübörög a gazdaság.

Útszélen (2020. június 04., csütörtök 15:00)

Műsorvezető:
Józsa Márta

2020. június 04., Csütörtök 15:00

A Down-szindrómás gyermekek korai fejlesztése megfelelőnek mondható Magyarországon – legalábbis Budapesten, vagy a nagyvárosokban, de még itt is szükség lehet a szülői éberségre, hogy megtalálják a lehetőségeket. Tatabánya nincs túl messze a fővárostól, de már ott is hátrányt jelent, hogy kevés, vagy nagyon drága a fejlesztés lehetősége. Még nagyobb probléma, hogy utána alig van valami: nincs integrált oktatás, a gyermekek nem készülhetnek fel a társadalmi beilleszkedésre. Van, aki azért költözik  Nyugat-Európába, hogy ne hagyja elveszni az itthoni korai fejlesztés eredményeit. Ezt erősíti meg egy gyógypedagógus is, aki elmondja, hogy remek új módszerek vannak a világon, sok pedagógus szívesen képezné is magát, de ezt többnyire csak saját pénzből teheti.

A műsor második felében debreceni nehéz sorsokról beszélgetünk. Megszólal egy anya, aki két gyermekét havi 80 ezer forintból neveli és egy rokkant asszony, akinek a jövedelme kevesebb, mint az önkormányzati lakásának bérleti díja.  Beszélgetek egy üzletasszonnyal is, aki igyekszik gondoskodni róluk de elmondása szerint, napról napra egyre több mélyszegénységben élővel kerül kapcsolatba Debrecenben, egy olyan városban, ahol a hírek szerint dübörög a gazdaság.

Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. május 28., csütörtök 09:00): Kovách Imre és Sárosi Péter

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2020. május 28., Csütörtök 09:00

Lampé Ágnes reggeli beszélgetőpartnerei:

Kovách Imre, a Társadalmtudományi Kutatóintézet Szociológiai Intézet tudományos tanácsadója, aki szerint több okból sem érdemes egyelőre azt elemezgetni, hogyan döntik majd össze a NER-t a járványhelyzetből fakadó gazdasági, szociális problémák.

- Sárosi Péter, a Jogriporter Alapítvány ügyvezető igazgatójaakivel arról beszélgettek, hogy 2020-ra mégsem lett drogmentes Magyarország.

Szabadság, elvtársak! (2020. május 22., péntek 19:00): dr. Török Ferenc

Műsorvezető:
Szénási Sándor

2020. május 22., Péntek 19:00

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban a rendszerváltásról. Hétről hétre más ismert személlyel idézi fel 1989 valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben.

Az 61. adás vendége az olimpiai bajnok öttusázó dr. Török Ferenc 1990-ben az SZDSZ színeiben került a parlamentbe, ahol négy évet töltött.

Szabadság, elvtársak! (2020. május 15., péntek 19:00): Kukorelly Endre

Műsorvezető:
Szénási Sándor

2020. május 15., Péntek 19:00

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban a rendszerváltásról. Hétről hétre más ismert személlyel idézi fel 1989 valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben.

Az 60. adás vendége Kukorelly Endre író, költő, újságíró, kritikus, 2010 és 2012 között az LMP parlamenti képviselője.

Útszélen (2020. május 14., csütörtök 15:00)

Műsorvezető:
Józsa Márta

2020. május 14., Csütörtök 15:00

Az idősek közül sokan érzik úgy, hogy célkeresztbe kerültek: utcán, boltban, a piacon is zaklatják őket, nem ritkán durva kifejezésekkel. Jászberényi József, az ageizmus, azaz a kor alapú hátrányos megkülönböztetés szakértője szerint többek között a nagycsaládok megszűnése vezetett oda, hogy diszkrimináljuk az időseket.Talyigás Katalin szociológus pedig elmondta: az idősotthonokban történt tragédiák kapcsán azzal szembesültek a szakemberek, hogy ide vezet az, ha megszűnik az összehangoltság az egészségügyi és a szociális terület között.

Súlyosan romolhat az SMA-s, azaz a gerinceredetű izomsorvadásos gyerekek állapota amiatt, hogy nem kapják a nehezen beszerzett injekciók után a kiegészítő kezeléseket. Az SMA Magyarország Alapítvány úgy döntött, saját kezébe veszi az ügyet. Béry-Januskó Flóra, az alapítvány elnöke, Hornischer Anikó szülő és Künsztler Luca gyógytornász segítségével megtudjuk, hogyan.

Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. május 11., hétfő 09:00): Szalai Erzsébet és Ligeti Miklós

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2020. május 11., Hétfő 09:00

Szénási Sándor beszélgetőtársai:

- Szalai Erzsébet szociológus, aki a Mércén megjelent Koronavírus és a jövő alternatívái című írásáról beszélt, amiben azzal foglalkozik, hogy milyenek a koronavírus járvány utáni politikai és gazdasági változások lehetőségei.

- Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója, akit annak kapcsán kérdezett, hogy a rendeleti kormányzás alatt a kormány hozott egy olyan rendeletet, miszerint az eddigi 15+15 nap helyett 45+45 napra hosszabbították meg a közérdekű adatok kiadásának határidejét.

Szabadság, elvtársak! (2020. május 08., péntek 19:00): Szigeti Tamás

Műsorvezető:
Szénási Sándor

2020. május 08., Péntek 19:00

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban a rendszerváltásról. Hétről hétre más ismert személlyel idézi fel 1989 valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben.

Az 59. adás vendége Szigeti Tamás fotográfus volt, aki a rendszerváltás idején a Magyar Hírlap fotóriportereként dolgozott.

Szabadság, elvtársak! (2020. május 01., péntek 19:00): Váncsa István

Műsorvezető:
Szénási Sándor

2020. május 01., Péntek 19:00

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban a rendszerváltásról. Hétről hétre más ismert személlyel idézi fel 1989 valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben.

Az 58. adás vendége Váncsa István közíró, újságíró - vagy ahogy magát szívesebben nevezi, szövegelőállító szakiparos - volt.

Klubdélelőtt (2020. április 25., szombat 09:00)

Műsorvezető:
Kun Zsuzsa

2020. április 25., Szombat 09:00

Ismét tragikus hét van mögöttünk, komoly szaktekintélyek, csodálatos emberek távoztak közülünk: Létay Vera filmkritikus és dramaturg, több mint harminc éven át dolgozott a Filmvilág főszerkesztőjeként, 84 éves korában ment el; Győrffy Miklós a televíziózás és rádiózás legendája, 76 éves volt; Pulai Miklós közgazdász, a Világbank magyarországi kormányzója, a Németh-kormány mellett a gazdasági reformbizottság elnökhelyettese, a Magyar Bankszövetség főtitkára, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnökhelyettese. 94 éves volt.

9.00 Tóth Brigitta spanyolországi tudósító

9.30 Dr. Kövesd Zsuzsa orvos, producer, kórházi menedzser

10.00 Erdélyi Tibor Kossuth-díjas néptáncos, fafaragó, szobrászművész

10.30 Gayer Ferenc, a Budapest Ragtime Band vezetője, nagybőgőse, 65 éves, születésnapján köszöntjük.

11.00 Kammerer Zoltán háromszoros olimpia bajnok, kajaklegenda, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése után, az 1972-es verseny óta ő lenne az első sportolónk, aki két megnyitón is a magasba tarthatja nemzetünk lobogót.

11.30 Az emlékezés fél órája: Létay VeraGyőrffy MiklósPulai Miklós

Hetes Stúdió (2020. április 18., szombat 15:00)

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Neuman Gábor
Lampé Ágnes

2020. április 18., Szombat 15:00

A héten jelentették be, hogy idén Magyarországon május 4-étől két hét alatt kell lebonyolítani az érettségi vizsgákat, méghozzá, ahol csak lehet írásbeli formában. Józsa Márta kolléganőnk annak járt utána, hogy vajon elég lesz-e a következő két hét a vizsgák sikeres abszolváláshoz a járvány körülményei között?

Szinte már közhelyszámba megy, hogy minden elemző arról beszél: a koronavírus járvány után semmi sem lesz olyan a gazdaságban, mint előtte volt. És ha más lesz, akkor miben lesz más? Erről kérdezem Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzőjét:

Magyarország eddig szerencsésen kezelte a koronavírus járvány okozta vészhelyzetet, jelentette ki Ledia Lazeri, a WHO az Egészségügyi Világszervezet magyarországi képviselője. A WHO szakértőjét Csernyánszky Judit kérdezte.

Szomorú évfordulók: a héten emlékezünk meg a magyarországi holokausztról és a katyni mészárlásról – a barna és a vörös diktatúrák rémtetteiről.

Az adásunk második felében, ahogy azt már a koronavírus miatt megszokhatták, Dr. Ócsai Lajos, a volt tiszti főorvosi hivatal járványügyi főosztály vezetője válaszol az önök kérdéseire, a 387-8452 és a 387-8453-as telefonszámon.

Esti gyors (2020. április 17., péntek 18:15)

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Kárpáti Iván
Kárpáti János
Gergely Zsófia
Lampé Ágnes

2020. április 17., Péntek 18:15

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere: Reakciók Orbán rádiós beszédére;
Ceglédi Zoltán, politikai elemző: A 8000 lélegeztetőgép az új kerítés?
Dávid Ferenc közgazdász, a DK szakértője: Egyre több bolttulajdonos dönt úgy, hogy vállalja a bírságot és kinyit;
Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója: Korrupciós ügyek a veszélyhelyzet alatt;
Fóti Tamás, a Klubrádió bécsi tudósítója: Járványügyi lépések a laboratóriumunkban;
Interjú egy New York-i orvossal, John D. Puskassal.

Eurozóna (2020. április 17., péntek 13:00)

Műsorvezetők:
Zentai Péter
Kárpáti János

2020. április 17., Péntek 13:00

Arató László, a Klubrádió brüsszeli tudósítója: Mi a helyzet Brüsszelben? Leállt-e az élet, működik-e a bürokrácia egyáltalán? Ma elítélhetik az EP-ben a magyar kormányt.
Nemes Gábor, a Klubrádió barcelonai tudósítója (jelenleg Magyarországon ragadva): Spanyol körkép
Kaló Máté külpolitikai elemző: Elnökválasztási készülődés és járványkezelés az Egyesült Államokban
Székely Róbert, az izraelinfo.com munkatársa: Mégis megkapta Ganz a haladékot a kormányalakításhoz?

Esti gyors (2020. április 16., csütörtök 18:15)

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Kárpáti Iván
Kárpáti János
Gergely Zsófia
Lampé Ágnes

2020. április 16., Csütörtök 18:15

- Egészségügyi káosz: Romániába magyar orvosok mennek, kiteszik a betegeket a kórházakból - László Imre, Újbuda polgármestere, volt kórházigazgató.
- Az idősotthonokban nincs védőmaszk, védőfelszerelés, csak újabb halottak az idősotthonokban - Kassai Dániel, a 18. kerület független önkormányzati képviselője kikérte az otthonoktól az adatokat, miután az operatív törzs nem válaszolt neki
- Az érettségi fejleményei és a nyelvvizsga eltörlése - Törley Katalin, a Tanítanék mozgalomtól
- Mennyire lehet hatásos a moratórium és a különadó - Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, aki 1995-ben egy válságot már menedzselt.
- Az Európai Parlamentben állásfoglalás a magyar felhatalmazási törvényről - Rónai Sándor, Demokratikus Koalíció
- Irániak kiutasítása fellebbezés nélkül - dr. Magyar György ügyvéd
- A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk - Molnár Judit történész, Szegedi Tudományegyetem

Y - generációs műsor (2020. április 16., csütörtök 15:00)

2020. április 16., Csütörtök 15:00

A  2019. március 7-i adás ismétlése.


"Nem halt ki a minőségi politikai humor Magyarországon, és nem csak Bödőcs Tibor tartja életben. A közösségi médiában sokan próbálkoznak a közéleti események kifigurázásával, és a legjobbak több tízezer követőt tudhatnak magukénak.
Ilyen oldal az Illiberal Memes is a Facebookon és az Instagramon. Adminjaik ugyan nem fedik fel kilétüket, de szívesen fogadták a Klubrádió megkeresését és az Y vendégei lesznek csütörtökön 15 órától.
Hogy indult az oldal? Éreznek felelősséget, miután már több mint 40 ezren követik őket? Megnehezíti vagy éppen megkönnyíti a mémek gyártását, hogy a magyar politikai élet önmagában elég abszurd?
Galavits Patrik az Illiberal Memes adminjaival beszélget.