„Klubrádió“

Keresés az archívumban

Hetes Stúdió-részlet/Kárpáti János riportja ukrán-magyar viszonyról

2019. április 27., Szombat 15:00

Az Egyesült Államok szerint Ukrajnának biztosítania kell a kisebbségek nyelvi jogait, de az nem helyénvaló, hogy Magyarország ezt a nyitott kérdést összekapcsolja egy teljesen más témával, akadályozva a NATO és Ukrajna közötti dialógust. Erről beszélt az ukrán ügyekkel megbízott vezető amerikai diplomata egy budapesti fórumon. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke viszomnt arról beszélt a rendezvényen, hogy az új ukrán nyelvtörvény az összes kisebbségi nyelvi, oktatási jogot felszámolja, ami csak tovább növeli a feszültséget az országban.

Galaxis kalauz 26. epizód (2019.02.24.)

Műsorvezetők:
Timár Ágnes
Lay Viktória

2019. február 24., Vasárnap 15:00

A Mardi Gras-tól a graffitiig vezetett a Galaxis kalauz útja a 26. epizódban. Többek között a dühkezelés módjait is megvizsgáltuk. Klaniczay Gábor történész a karneválok történetébe avatott be minket, Brunszkó László illuszrátor a magyarországi graffitis szubkultúráról mesélt, valamint L. Stipkovics Erika, pszichoterapeutát az indulatkezelés módjairól kérdeztük.

Reggeli gyors (2019. február 12., kedd 06:00)

Műsorvezető:
Dési János

2019. február 12., Kedd 06:00

Szó volt az MTA épületénél tartandó kedd délutáni tüntetésről, az Elios-lámpák lehetséges cseréjéről Hódmezővásárhelyen, és természetesen Mike Pompeo budapesti látogatásáról is.

 

A Reggeli Személlyel 9 órára Gyarmati István biztonságpolitikai szakértőt hívta vendégnek, akivel Magyarország transzatlanti kapcsolatait elemeztük.