„Klubrádió“

Keresés az archívumban

Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. július 08., szerda 09:00): Jávor Benedek és Falus András

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2020. július 08., Szerda 09:00

Az első vendég Jávor Benedek volt, aki Budapest főváros brüsszeli kirendeltségének vezetője, eme tisztségében a magyar fővárost képviseli az Európai Unióban, kapcsolatot tart az uniós intézményekkel, érdekképviseletet lát el. Para-Kovács Imre arról kérdezte, a Budapestet ért kormányzati elvonások milyen módon pótolhatók EU-s forrásokból.

Őt Falus András - professor emeritus, immunológus, akadémikus - követte, akit az akadémiai elnökválasztásról kérdeztünk.

Dobszerda (2020. május 13., szerda 20:00): Nemes Gábor

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2020. május 13., Szerda 20:00

Talán ő a legtermészetesebb hangon megszólaló kollégánk, aki Európát tekintve mindig képben van, legyen épp Brüsszelben, Strassburgban, Berlinben, Moszkvában, vagy a mostani otthonában, Barcelonában.

Ha valaki, ő igazán megérdemli a május 9-én - sajnos csak virtuálisan - átnyújtott Európánkért díjat, amely szerint kiemelkedően sokat tett az Európai Unió, kontinensünk népei, az európai eszme, európai értékek és folyamatok megismertetése érdekében. Külpolitikai újságíróként és a Klubrádió brüsszeli tudósítójaként nem volt olyan pillanat az elmúlt években, hogy ne adott volna pontos tájékoztatást a mindannyiunk számára oly fontos európai ügyekben.

A Dobszerda vendége a frissen kitüntetett Nemes Gábor, Pulitzer-díjas rádiós kollégánk, akit nemcsak Európáról, hanem például a Putyin Oroszországa című könyvéről is kérdeztünk.

Eurozóna (2020. február 21., péntek 13:00)

Műsorvezetők:
Zentai Péter
Kárpáti János

2020. február 21., Péntek 13:00

A 2020. február 21-ei adás nyilatkozói és témái:

Arató László, a Klubrádió brüsszeli tudósítója – Rendkívüli uniós csúcs a következő, 2021-27-es költségvetésről – Március végén találkozhat Orbán Viktor és Donald Tusk

Fóti Tamás, a Klubrádió bécsi tudósítója – Sebastian Kurz osztrák kancellár a szélsőjobb után a zöldekkel alakított koalíciót. Ragadós lehet-e a recept Európában?

Domány András külpolitikai újságíró – Továbbra is tart a feszültség Lengyelország és az EU között a bírói szájzár-törvény miatt

Dobozi István közgazdász, a Világbank volt vezető tanácsadója – Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi háborúi Kínával és az EU-val, illetve megállapodásai szomszédaival.

 

Az Eurozóna a Klubrádió külpolitikai magazinműsora. Állandó témáink az Európai Unió, benne Magyarország jelene és jövője, valamint a nagyvilág politikai, gazdasági, és társadalmi folyamatai.

Nívó - a minőség magazinja (2020. január 09., csütörtök 14:00)

Műsorvezető:
Törtei-Takács Kriszta

2020. január 09., Csütörtök 14:00

6 millió bankszámla-tulajdonosnak kell levelet kapnia a bankjától egy európai uniós szabály bevezetése okán. Mi van ebben és miért nagyon célszerű alaposan átböngészni? A szakértők tömeges csomagváltásra számítanak ennek kapcsán.

Parkolás: 2020-ban változások lesznek, igaz csak júniustól, de már most érdemes megjegyezni.

Szabad-e kép alapján autót vásárolni külföldről? Ma már nagyon sok cég foglalkozik azzal, hogy mi itt kinézzük, ők meg behozzák az autót. szabad-e ezt a kényelmes formát választani, és ha igen mire figyeljünk?

Mit fizet a biztosító egy vízcsőtörésnél? Ez egyáltalán nem evidens, merthogy egy lakáson belüli vízcső szétrobbanásából rengeteg egyéb kárunk is keletkezhet. Mikor állja ezt a biztosításunk és mikor nem?

Előtörlesztés: megeshet, hogy miután felvettünk nemrégiben, mondjuk karácsony táján, egy fogyasztási hitelt, közben egy váratlan év végi jutalomból már is ki tudnánk belőle szállni. Megtehetjük-e veszteség nélkül, és ha igen hogyan?