Adások

Beszél, de nem mond semmit – Kárpáti János jegyzete
Esti gyors

Beszél, de nem mond semmit – Kárpáti János jegyzete

A Semmelweis Egyetemen nemrég nagyvonalúan felajánlották, hogy ingyen elvégzik a vizsgálatot azoknak, akik egyszer máshol már kifizették azt, és elkeserítő eredményre jutottak. De hozzátették, ha náluk is negatív lesz a lelet, abból nem következik semmi, mert az ellenanyagszintből nem lehet tudni, van-e védettség, így a laboreredmény csak tájékoztató jellegű.

De kinek jó ez az egész?
Bonyolult dolgok

De kinek jó ez az egész?

A Bonyolult dolgok fókuszában az a néhány hete elfogadott törvény állt, amely gyakorlatilag államosítja a mesterséges megtermékenyítés területét.

Matolcsy és Varga szerepet cseréltek?
Reggeli gyors

Matolcsy és Varga szerepet cseréltek?

Már évek óta tart Varga Mihály miniszter és Matolcsy György jegybankelnök szurkálódása. Lakner Zoltán elmondta, miért kritizálhat és akadályozhat kormányzati terveket Matolcsy, miközben a háttérben minden döntéshozatal teljesen titkos. 

A magyar homofóbtörvény európai elutasításától hangos a nyugati sajtó
Reggeli gyors

A magyar homofóbtörvény európai elutasításától hangos a nyugati sajtó

A BBC a Jóbarátokból vett képpel illusztrálja, hogy a közkedvelt filmeket és sorozatokat is elérheti a magyar melegellenes törvény – ahogy a lap tudósítója fogalmaz. A Reuters közli, hogy Ursula von der Leyen szégyenteljesnek nevezte a törvényt. Azt már a Washington Postban olvashatjuk, hogy bezárul a kör, ugyanis Orbán Viktor az európai bizottsági elnök nyilatkozatát tartja szégyenteljesnek. A Guardian arról ír, hogy Orbán Viktor mégse ment a magyar válogatott nagy meccsére Münchenbe, a The Athletic pedig megemlíti, hogy ezen a meccsen egy szivárványos zászlós néző rohant be a pályára. Csernyánszky Judit lapszemléje.

Nemzeti szivárvány – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Nemzeti szivárvány – Szénási Sándor jegyzete

A szivárványra válaszul a Ferencváros, az MTK és a győri polgármesteri hivatal is nemzeti színekre világítja ki a stadionjait. Győrben még egy híd is magyarba borul, és a dolognak a meccsig nyilván nem itt lesz vége. Vagyis az történik, ami mindig szokott ...

Böcskei: Kockázatminimalizáló stratégia lehet, hogy Orbán nem megy a meccsre
Megbeszéljük...

Német-magyar: Orbán kockázatot minimalizál?

Böcskei Balázs fejében is megfordult, hogy a miniszterelnök távolmaradása a német-magyar meccstől kockázatminimalizáló stratégia lehet, mert előállhat olyan helyzet, hogy nyílt kritika éri akár a német szurkolók részéről, akár diplomáciai szinten. A politikai elemző azért is érzi ezt jogos felvetésnek, mert ilyen szintű futballeseményeket szinte soha nem hagy ki a kormányfő. Ha ott tud lenni a Bajnokok Ligája döntőjében, akkor miért ne nézné meg a nemzeti válogatott sorsdöntő mérkőzését?