„1%
Esti gyors

Komáromi kiakadt Káslerékre: Ezek bűnözők!

24/11/2021 19:22

| Szerző: Klubrádió/szg

Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa nagyon sarkosan fogalmazott az egészségügy kormányzat vezetőiről: szerinte Kásler Miklós miniszter és Müller Cecília tiszti főorvos „köztörvényes bűnözők”, mert nem hajlandók nyilvánosságra hozni fontos járványadatokat, és így jó néhány ember még mindig hisz abban, hogy megúszhatja oltás nélkül az egészet.

2021. november 24. Esti gyors / részlet, Komáromi Zoltán (21.11.24.)
07:33
00:00

A hivatalos adatok szerint nagy az érdeklődés, kanyarognak a sorok az oltópontoknál az oltási héten, amikor regisztráció nélkül lehet menni vakcináért.

Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa azt mondta: nagy a felelőssége a kormányzatnak és az egészségügyi szakmának, hogy minél több embert beszéljen rá arra, hogy megkapja a védőoltást. Másrészt az is fontos, hogy próbálják meg súlytalanná tenni a hülyeségeket, amelyek az oltással kapcsolatban terjednek interneten és szóbeszédben. A regisztráció nélküli oltásra jelentkezők nagy száma kapcsán pedig megjegyezte, most szerinte megint megijedt a lakosság, mint tavaly, amikor kijárási korlátozások voltak és mindenki pontosan betartotta azokat. Egyúttal hangsúlyozta, az orvosok körülbelül egy éve azt mondják, hogy ha van oltás, menjenek az emberek oltatni, mert nem mindegy, hogy milyen immunológiai állapotban találja őket a vírusfertőzés. 

Koronavírus - Elkezdődött az oltási akcióhét, sokan vannak
 
 Oltásra várakozók a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan megnyitott oltópontja előtt 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. Nagy az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki. MTI/Krizsán Csaba
 
 

A beszélgetésben Komáromi Zoltán elítélően fogalmazott az egészségügyi kormányzatról. Szerinte az az oldal „egyszerűen szégyenteljes”. Kásler Miklós, aki az egészségügyért is felelős miniszter, Horváth Ildikó, a terület élére kinevezett államtitkár és Müller Cecília országos tiszti főorvos nem hozza nyilvánosságra azokat az adatokat, amelyekből a laikusok és a szakma is nagyon sokat tanulna. „Ezek az emberek, én már azt mondom, hogy köztörvényes bűnözők”, mert nem igaz, hogy nincsenek náluk az adatok, és nem hajlandók nyilvánosságra hozni – fogalmazott. Ezáltal jó néhány ember még mindig hisz abban, hogy megúszhatja, pedig ha ott lennének a számok, akkor szerinte a legtöbb családban lenne olyan ember, aki azt mondaná: eddig tartott, hogy nem mentünk el oltásra, de most már olyan számok vannak, hogy azokat nem lehet nem figyelembe venni. Hozzáfűzte: tavaly november végén 105-110 haláleset és 3-4000 új fertőzött volt naponta, most viszont 140-170 ember hal meg és 10 ezren fertőződnek meg naponta. 

A kormányzaton a sajtó és szakértők is azt kérik már több hete számon, hogy nem hozza nyilvánosságra, a koronavírussal kórházba kerültek hány százaléka oltatlan. Kásler Miklós szerdán hosszú interjút adott az Inforádiónak, ahol szintén hiába kérdezték, nem árulta el az adatokat. Ahogy az interjút szemléző 444.hu írta, a miniszter válasz helyett arról beszélt, hogy milyen immunválaszokat mértek a különböző oltások után. 

Komáromi Zoltán felidézte, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy a teszt nem váltja ki a védőoltást; „természetesen, mint ahogy a villamos se váltja ki a repülőgépet”, de ha az embernek az a dolga, hogy megvédje magát és a családját, akkor tesztelni kell, ha pozitív, meggátolni, hogy másokat megfertőzzön, és azonnal adni neki a gyógyszert.

Egyszerűen nem érdekli a politikát, hogy mik a számok, mit mond a szakma. A politika mögött áll egy szakmai csapat, és a DK-s politikus arra is kíváncsi, hogy kikből áll, és ezekben a drámai napokban mit javasolt a kormánynak. Az ő felelősségük is megkérdőjelezhetetlen, mert ha a kormány nem hallgatja meg őket, akkor le kell mondaniuk, ha viszont ezt javasolják, ami most van, az szégyen és gyalázat.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

Esti gyors / Interjú Komáromi Zoltánnal
2021. november 24., szerda 18:40
Műsorvezető: Szénási Sándor