„Klubrádió

Adások

Orbán abban bízhat, hogy az amerikai kongresszus elkaszálja Ukrajna támogatását
Reggeli gyors

Orbán Amerikával takarózna a vétónál

Zelenszkij és Orbán rövid beszélgetést folytatott a hétvégén Javier Milei beiktatásán. Előbbbi a hét elején Joe Bidennel tárgyal, miközben a magyar Külügyi Intézet tagjai a republikánusokat győzködik, hogy ne szavazzák meg az újabb támogatási csomagot Ukrajnának. Néhány nap és itt az EU-csúcs, amit előre beárnyékol, hogy Orbán hangoztatta, nem támogatja Ukrajna csatlakozási tárgyalásának megkezdését. Nemzetközi lapszemle.

Papp-Zakor Ilka: A csend
Belső közlés

Papp-Zakor Ilka: A csend

A kolozsvári születésű fiatal író elbeszélésének részletét hallgathatják meg internetes irodalmi rovatunkban ezen a hétvégén.

Gyermekjogok és adományozás
Szerepvállalás

Gyermekjogok és adományozás

Milyen kihívásokkal néznek szembe a gyerekek, és hogyan lehet nekik segíteni. Illetve mennyit és hogyan adományozunk jótékony célokra? Ezt a két témát járta körül a Szerepvállalás aktuális adása.

Párizs mindig Párizs marad
Reggeli gyors

Párizs mindig Párizs marad

Maurice Chevalier-től hallják a Paris sera tourjours Paris, azaz a Párizs mindig Párizs marad című számot, merthogy most Párizsról fogok beszélni, főleg a fél év múlva kezdődő párizsi olimpiáról.

Liberalizmus a vásznon – 14. epizód
Hangosfilm - Mozgóképizmus

Liberalizmus a vásznon – 14. epizód

A liberalizmus filmes ábrázolásait összegyűjtő sorozatunk aktuális részében Paár Ádám történész-politológus bemutatta A párduc című filmet, és a történelmi korszakot, amelyben játszódik.

Anno Budapest: Hegyeshalom
Anno Budapest

Anno Budapest: Hegyeshalom

Elbontják a hegyeshalmi határátkelő főépületeit, az egykori útlevélkezelő fülkéket. De az emlékük itt marad velünk továbbra is bennünk. Na ezeket az emlékeket szeretnénk most hallani Önöktől az Anno Budapest adásában.

Mikulás KRESZ
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Mikulás KRESZ

Az Élőben a városban december 6-i, KRESZ-es különkiadásában a többi között a Mikulás-szánokra vonatkozó szabályokról beszélgettünk.

Szabó Norton: A holdra szállás is biznisz lett
Esti gyors

Szabó Norton: A holdra szállás is biznisz lett

A világűr nemzetei rájöttek, sokkal olcsóbb, ha magánszereplőkre bízzák, hogy egymással versengve oldják meg a holdra szállás problémáját – véli Szabó Norton csillagász.

Conról Conra
Galaxis kalauz

Conról Conra

A kulturális szagtalanságtól a Star Wars-témájú esküvőkig vezetett a legutóbbi Galaxis kalauz. Útközben azt is kiderítettük, hogy a nyelvi elsajátításnak számító, idegen nevek magyarra fordítása bűnös dolog-e.