„Klubrádió“

Adások

Kevés vagy, mint iskolában a tanár...
Esti gyors

Kevés vagy, mint iskolában a tanár...

Több mint 1000 pedagógus állás betöltetlen az állami rendszerben egy héttel az iskolakezdés előtt – erről írt pénteken a hvg.hu. A tanárhiány nem új jelenség, az utóbbi napokban az intézményeknek sikerült valamelyest csökkenteniük a hiányzó pedagógusok számát, de az új tanévben így is komoly problémákkal szembesülhetnek az iskolák. Galavits Patrik egy optimistább és egy borúlátóbb szakértőt kérdezett a tanárhiányról.

A siket teniszcsoda
Reggeli gyors

A siket teniszcsoda

Bródy Jánostól hallják a Hang nélkül című számot, mert most az első siket teniszezőről fogok beszélni önöknek, aki meccset nyert egy ATP-tornán, tehát a legrangosabb versenyek egyikén.

Ez a hajó elment? - Lampé Ágnes jegyzete
Hetes Stúdió

Ez a hajó elment? - Lampé Ágnes jegyzete

A cégek jelentős része akkor érdemel ki alvállalkozói-bedolgozói megbízást, ha a piramis csúcsán állók megkapják a nagy állami megrendeléseket, és lenyúlhatják a támogatásokat. A multinacionális cégek nagy része is beállt a sorba, haszonelvűen együttműködik az oligarchákkal, részese a korrupciónak. Továbbá az a nagyon széles kör is a rendszer fennmaradásában érdekelt, amelyik egzisztenciálisan fenyegetve van.

Csupa-csupa bizonytalanság
Hetes Stúdió

Csupa-csupa bizonytalanság

A Hetes Stúdió szombaton délutáni adásának témái voltak: a munkavállalói érdekérvényesítés, az atomenergetikai biztonság, a klímavédelem, a kereskedelmi háború - és természetesen most is megbeszéltük a hetet újságíró vendégekkel.

Íróink a nagyvilágban
Café Péntek

Íróink a nagyvilágban

Hol vagyunk jelenleg a világ kulturális térképén? Miként indítható itthonról egy nemzetközileg is jegyzett karrier, s milyen buktatók övezhetik azt? Kik és milyen körülmények között segítik a tehetségeket? Az elmúlt három hétben a könnyű- és komolyzenei élet, valamint a filmvilág jeles alkotói, e heti adásunkban pedig a hazai irodalom kiváló képviselői szólaltak meg. Vendégeink voltak: a Szabó T. Anna - Dragomán György íróházaspár, Barna Imre műfordító, Berg Judit meseszerző és Tasi Géza, Szabó Magda jogutódja.

A paradicsomtól Indiáig - Klubdélelőtt
Klubdélelőtt

A paradicsomtól Indiáig - Klubdélelőtt

A Klubdélelőttben ismét sokféle érdekes vendéggel ismerkedhetnek meg, van köztük fiatal növénytermesztő, nőket segítő közgazdász, holokauszttúlélő táncos és író és zenészek.

Egyházak politikai pórázon
Esti gyors

Egyházak politikai pórázon

Gábor György: megszokhattuk már, hogy Kövér László sok mindenhez nem ért, ezért áll elő rendszeresen ideológiai zagyvalékokkal.

Kilencezres kérdések
Esti gyors

Kilencezres kérdések

Rezsiutalvánnyal „kedveskedik”a kormány a nyugdíjasoknak így a választás előtt. Valószínűleg semmilyen szervezettel nem egyeztettek az ötletről.

Az a baj - Bálint Judit jegyzete
Esti gyors

Az a baj - Bálint Judit jegyzete

Ami  különösen szomorú, az az, hogy a közösség sem segít – illetve most igazságtalan vagyok, nagyon sok olyan ember és segítő szerv van, akik erejüket megfeszítve dolgoznak másokért. De azt hiszem, ezen a téren még lenne mit javítani.

Trump-mentes napok
Eurozóna

Trump-mentes napok

Egyáltalán miért merülhetett föl az amerikai elnökben az ötlet, hogy megveszi Grönlandot? Persze Oroszországot és Kínát is érdekli a térség.

Lehet, hogy nem lesz szuperkórház, de a haverok jól járnak
Reggeli gyors

Szuperkórház: jobb lenne abbahagyni

Mihályi Péter egészségügyi közgazdász szerint jobb lenne most abbahagyni a dél-budai "szuperkórház"-beruházást, amíg ott van az üres telek.

Választás – Már nincs idő vitázni
Megbeszéljük...

Választás – Már nincs idő vitázni

Szolnokon nem látszik meg, hogy fideszes vezetése van, a túlárazott pályázatokon megszerzett pénz hasznát a kormánypárti kiskirályok élvezik, nem a lakosság.