„1%

Adások

Gázdaságtudományi elmélkedések – Kárpáti Iván jegyzete
Esti gyors

Gázdaságtudományi elmélkedések – Kárpáti Iván jegyzete

A demokráciák is rákapnak a totális kontroll jelentette látszólagos hatékonyságra és kiépítenek egyfajta globális Kínát, önként. Megfigyelés, a szabadságjogok valós indok nélküli féktelen korlátozása, ráadásul mindez megkérdőjelezhetetlen morális magaslatról kinyilatkoztatva.

Polgármesterként erővel vette el a házat egy családtól, mehetnek, ahova tudnak
Reggeli gyors

Polgármesterként erővel vette el a házat egy családtól, mehetnek, ahova tudnak

Hogy egy Veszprém megyei falu polgármestere gyakorlatilag töredék áron megszerezte egy család házát és kilakoltatja őket, egy rendszerszintű problémákra világít rá. Miért nem összeférhetetlen, hogy a megszerzett információt a maga javára fordítsa? Hogyan engedheti meg magának valaki, hogy a segítségért hozzá fordult család kiszolgáltatottságával így visszaéljen? Az Utcáról Lakásba! Egyesület alapítója a Reggeli gyorsban beszélt az országos felháborodást kiváltó esetről.

Orbánék ezt benézték: káoszba dönti az üzemanyagpiacot
A lényeg

Orbánék ezt benézték: káoszba dönti az üzemanyagpiacot

A cseheknek van miért tartaniuk az oroszoktól, ott működött a putyini hírszerzés európai központja, így javasolják a teljes európai vízumtilalmat, és az sem titok, hogy egyes cseh egyetemek, cégek az orosz hallgatóikat, munkatársaikat felszólítják, ítéljék el az oroszok által indított háborút. Orbán Viktor ezt benézte: a mesterségesen alacsonyan tartott árak ösztönzik a fogyasztói keresletet, ami hiányhoz vezet a kínálatban. Mi lesz az antifasiszta olasz alkotmánnyal egy posztfasiszta miniszterelnök alatt? Nemzetközi lapszemle.

Tudják, mit vár el tőlük egy jövendő királyság – Dési János jegyzete
Esti gyors

Tudják, mit vár el tőlük egy jövendő királyság – Dési János jegyzete

Bár kollégái többsége nem őt jelölte, Kovács Helga Mariann megkapta az egyik legfontosabb magyar bíróság egyik legfontosabb posztját. Családjában az ilyesmi előfordul. Férje, Varga Zs. András sem élvezte kollégái támogatását, és érdemi bírói gyakorlata sem volt, viszont felvetette a királyság helyreállításának lehetőségét, ki is nevezték a legfőbb magyar bírónak. Királyság királlyal az élén – a húszforintos kérdés, kire gondolhatott a szerző. Mindenesetre Varga Zs. feleségének ügye érdekes fejlemény, amikor a bíróságok függetlensége oly fontos kérdés az európai támogatások visszaszerzése érdekében. Különösen megspékelve azokkal a kiszivárgó hírekkel, amelyek arról szólnak, hogy politikailag érzékeny esetekben olyan bírókhoz kerülnek az ügyek elbírálásra, kik tudják, mit vár el tőlük egy jövendő királyság.

Realitás - Politikai útkeresés

Vissza oda, ahonnan indultunk

A független média esélyeiről beszélgetett Roznár Gyöngyi,a Nyugat.hu főszerkesztője, Fabriczki András, az MSZP volt pénztárnoka és Árpási Zoltán, az AS volt szerkesztője.

Lakner: Kövér összeesküvés-elméleteket hangoztatott a Kurultájon
Reggeli gyors

Lakner: Kövér alternatív történelmet terjeszt

Addig nincs gond a hagyományőrző fesztivállal, ameddig a résztvevők játékként és közösségépítő eseményként fogják fel a Kurultájt. A probléma ott kezdődik, amikor egy közjogi méltóság hivatalosan is megtámogatja az alternatív múltidézést. Lakner Zoltán, a Jelen főszerkesztője a Reggeli gyors című műsorban beszélt Kövér László kurultáji fellépéséről.

Rejtőző szerzők, ismeretlen művek
Tükörfordítás

Rejtőző szerzők, ismeretlen művek

Vannak nagyszerű alkotások, amelyekről sosem szerzünk tudomást, mert szerzőjük nem mutatja őket senkinek. De vajon az a jobb, ha mégis megismerjük őket?