„Klubrádió

Adások

Levelek a börtönből
Szerepvállalás

Levelek a börtönből

A börtönlevelezésről és az első európai társadalmi innovációs díjról beszélgettünk a Szerepvállalás e heti adásában.

Felvilágosítás – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Felvilágosítás – Józsa Márta jegyzete

Mindannyian látunk a nemzetközi médiában olyan eseteket, amikor a tájékoztatásunkért is fizetett politikusok válaszolnak a számukra akár nagyon kínos kérdésekre is. Unortodoxiában persze nem is várunk már el ilyeneket.

Anno Budapest: A 150 éves fővárosunk
Anno Budapest

Anno Budapest: A 150 éves fővárosunk

Az Anno Budapest műsora megvárta, amíg lecseng a 150 éves Budapest körüli ünneplés, hogy maga is elkészítse adását a másfélszáz éves Budapestről.

A kilencedik művészeti ág
Galaxis kalauz

A kilencedik művészeti ág

A felsőfokú képregénytudományi kutatástól a tajvani időutazó robot macskán keresztül a képregény hírszolgáltatásban végzett feladatáig vezetett a Galaxis kalauz ezen a héten.

Gyurmademokrácia – Hardy Mihály jegyzete
Hetes Stúdió

Gyurmademokrácia – Hardy Mihály jegyzete

Most már a látszatra sem adnak. Vittek és visznek mindent, ami csak mozdítható. A bankokat, az autópályákat, a kis- és nagyvállalatokat, a teljes médiát, a független állami szervezeteket, az ügyészséget, a bíróságot, a járást és a megyét, az alkotmányt, mindent.

A magyar polip köszöni, jól van
Hetes Stúdió

A magyar polip köszöni, jól van

A Hetes Stúdió témái: választásitörvény-módosítás, maffiaállam, klímaszorongás és Hodorkovszkij új könyve. A második órában pedig megbeszéljük a héten történteket. Várja Önöket Hardy Mihály műsorvezető és a szerkesztő Csernyánszky Judit.

Óvatosan az utakon!
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Óvatosan az utakon!

A KSH 2022-es első félévi adatai alapján csaknem hétezer közlekedési baleset történt Magyarországon hat hónap alatt. Ebből közel kétezer súlyos, 200 pedig halálos kimenetel volt. Ez azt jelenti, hogy átlagosan tizenkilenc személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a közutakon a tavalyi év első felében. Éppen ezért az odafigyelés mellett fontos, hogy arról is beszélnünk, mi a teendő, ha már bekövetkezett a baj.

Iskolapéldák
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Iskolapéldák

Pozitív fegyelmezés, kötődő nevelés otthon, kooperatív és személyiségközpontú tanulás az iskolában. Hallunk irányzatokról és módszerekről. Szakkönyvek és pszichológusok segítenek bennünket szülőként az otthoni, alternatív iskolák az intézményi nevelésben. De melyik miért jó, hogyan válasszunk és hogy igazodjunk el az otthoni neveléssel kapcsolatban, ha a mai hozzáállás gyakran merőben különbözik attól, ahogy mi felnőttünk?