„Klubrádió

Adások

Orbán mentette meg Ficot – mondta a szlovák SME lap főszerkesztője
Megbeszéljük...

"Orbán mentette meg Ficot"

Orbán előkészített Ficonak egy "tankönyvet" arról, hogy mik azok a narratívák, amikkel meg lehet szólítani a nacionalista és a frusztrált választókat – mondta Balog Beáta.

El kell innen menned – Dési János jegyzete
Esti gyors

El kell innen menned – Dési János jegyzete

A Nobel szépen csillog, büszkék vagyunk az első női magyar Nobel-díjasra. És megértjük azokat a tehetséges magyar kutatókat, akik egy tengerentúli kávézóból küldenek majd szép üzenetet arról, hogy mire jutottak. A Nobel-díj nagy ünnep – de hány, de hány hétköznapi siker kell hozzá.

Alternatív valóságok Lengyelországban
Reggeli gyors

Alternatív valóságok Lengyelországban

Az elmúlt években tömegesen adtak ki vízumokat jó pénzért, törvénytelenül a lengyel hatóságok. A sajtó szerint több százezer esetről van szó, az ellenzék világbotrányról beszél, a kormánypárt szerint nincs itt semmi látnivaló. Két hét múlva tartják a választásokat.

Orvosi Nobel-díjas Karikó Katalin
A lényeg

Orvosi Nobel-díjas Karikó Katalin

A 2023-as orvosi Nobel-díjat a nukleozid bázismódosításokkal kapcsolatos felfedezéseikért Karikó Katalin és Drew Weissman megosztva kapták meg.

Nem egyeztethető össze Orbán politikája az egyház tanításaival és ez még egy utahi mormon egyetemistának is átjön
Reggeli gyors

Novák nem minden mormon egyetemistát győzött meg

Novák Katalin utahi látogatása során ellátogatott a mormon egyház egyetemére is. Van, aki szerint távolságot kellene tartani a családi értékek zászlaja alatt előretörő jobboldali diktatúrától. Nemzetközi lapszemle.

Celler Kiss Tamás: Egy sötét zsákban
Belső közlés

Celler Kiss Tamás: Egy sötét zsákban

Az erős kétkötetes fiatal vajdasági költő két „apa”-versét hallgathatják meg internetes irodalmi rovatunk most hétvégi kiadásában.

Iványi: Ti mind a nagy családom vagytok
A lényeg

Iványi: Ti mind a nagy családom vagytok

A Megbékélés Háza templom kertjében tartottak szolidaritási eseményt. A rendezvényen többek közt részt vett Erdős Virág, Hodosán Róza, Bródy János, Kováts Kriszta, Falusi Mariann, Kerekes József, Upor László és Pankotai Lili is. Iványi Gábor megköszönte a támogatást.

Toszkánától a Blaháig
Utcafront

Toszkánától a Blaháig

Az Utcafront vendégei Sylvester Ádám, Kelecsényi Kristóf, Fürdős Zsanett, Torma Tamás és Kozár Alexandra voltak.

Túlterhelés - Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Túlterhelés - Józsa Márta jegyzete

És minthogy a sajtótermékek legtöbbjét már nem az újságosnál vesszük, és, mint jól érzékeljük, nem is az éteren át hallgatjuk, hanem az interneten, új módszereket kell bevetni ahhoz, hogy ne a saját bőrünkre menő kormányzati gazdasági kalandorkodásról beszéljünk.