„Köszönjük

Adások

Tanárok kirúgása:
Esti gyors

"Itt tényleg mindent meg lehet csinálni"

Nyolc pedagógusnak mondtak fel polgári engedetlenség miatt. A Karinthy egyik tanára azt mondta: az a döbbenet, hogy itt "tényleg mindent meg lehet csinálni".

Totyik a tanárkirúgásokról: Ez a megfélemlítés csak olaj a tűzre
Megbeszéljük...

Lehet, hogy egy teljes tantestület feláll

Már várták az újabb retorziót – mondta a PSZ alelnöke, aki úgy tudja, hogy az egyik iskolában azon gondolkodnak, hogy a teljes tantestület feláll.

Vallaiebéd
Dobszerda

Vallaiebéd

Egy rendhagyó Dobszerda, melyben a tíz évvel ezelőtt elhunyt Vallai Pétert idézzük meg egy különleges ebéd során.

Navracsics: Az uniós pénzek felfüggesztése nem okozott meglepetést
A lényeg

Navracsics: Az uniós pénzek felfüggesztése nem okozott meglepetést

Navracsics Tibor a kormányinfón azt mondta, szerinte nem jelentett meglepetést újdonságot az Európai Bizottság javaslata, de egy újdonság volt nekik benne: az, hogy elfogadták a magyar helyreállítási tervet. Navracsics csak akkor mondana le, ha részegen menne tárgyalni, Gulyás pedig az elbocsátott tanárok ügyéről azt mondta: a kormány álláspontja világos, mindenkinek be kell tartania a törvényeket.

Hadházy szerint csak egy célja lehet az ellenzéknek
Reggeli gyors

Hadházy szerint csak egy célja lehet az ellenzéknek

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő egyetlen törvényt akart módosítani, hogy a következő választások már tiszták legyenek, de az állami propaganda korlátozásáról szóló javaslatot a Fidesz nem is engedte a parlament elé. Hadházy szerint az erről döntő igazságügyi bizottságnak éppen az a lényege, hogy érdemi vita nélkül, pusztán az alapján, ellenzéki adta-e be a törvényjavaslatot, rögtön leszavazzák. Nem érti, ehhez miért asszisztálnak az ellenzéki képviselők.

Kína-függésbe veri magát Orbán: Magyarország az elektromos akkumulátorgyártás gócpontjává válik
Reggeli gyors

Kína-függésbe veri magát Orbán: Magyarország az elektromos akkumulátorgyártás gócpontjává válik

Az unió népességének legalább a 65 százalékát adó országok szavazata kellene ahhoz, hogy Magyarország elessen az uniós pénzektől, ez nem biztos, hogy összejön Leyenéknek. A kínai akkumulátorgyárak miatt Debrecen az összes többi európai országgal versenyképes lesz Németországot kivéve, de Pálinkás József volt MTA-elnök a kormányzat megalomániájának tulajdonítja a projektet, ami elhamarkodott lehet. Magyarország hibát követ el, ha túl korán, túl erősen elkötelezi magát. Emlékeznek még Joschka Fischerre? Nemzetközi lapszemle.

Elérik az enyhítést a kínai tüntetések, vagy példát statuálnak a szervezőkkel?
Esti gyors

A kínaiak végre szabadulni akarnak

Kínában országszerte több nagyvárosban tüntetnek a zéró Covid-korlátozások ellen. Szakértők szerint a tüntetések hozhatnak enyhítéseket, még ha nem is túl gyorsan.

Ellenzéki univerzum – Kárpáti Iván jegyzete
Esti gyors

Ellenzéki univerzum – Kárpáti Iván jegyzete

"Tehát vissza az űrbe: itt kering nekünk a DK és gyűjtögeti a momentumos, szoci és jobbikos törmeléket, remélve, hogy a végén összeáll valami olyan rendszerré, ami már szabad szemmel is látható Orbán Viktor univerzumában. Mert ne legyenek illúzióink, az ellenzéki bolygó pályája is csak úgy alakulhat, ahogy azt az orbáni fizika engedi."