„Klubrádió“

Adások

Történész: Az állam meggyalázza a zsidó áldozatok emlékét a Terror Házával és társaival
Megbeszéljük...

Karsai: Folyamatos a történelemhamisítás

Karsai László szerint a ’90-es évek óta állandó a történelemhamisítás a II. világháborús emlékműveknél, mert egymás mellett szerepel zsidó áldozat, katona és nyilas neve.

Hetes Stúdió

"Aki tanítani sem tudja, abból lesz a tornatanár"

Az iskolásoknak csak úgy lehet délutáni foglalkozást, akár sportfoglalkozást is tartani, hogy a kerületnek, aki az épület tulajdonosa, egy csinosabb összeget átutalnak. Ezért aztán a szülőktől pénzt kell szedni, hogy a gyerek a saját iskolájában szaktanári felügyelet alatt kicsit futkározhasson. Mondjuk arra tényleg jó az ötlet, hogy a szegényebb tanulók legalább nem rontják itt a levegőt. De még ezt is lehet ám fokozni.

Töredékek a magyar zsidóság történetéből
Filmklubrádió

Töredékek a magyar zsidóság történetéből

Dénes Gábor ismeretterjesztő filmsorozata különleges vállalkozás. Raj Tamás, a tudós rabbi bölcsességével vezeti végig a nézőket a magyar zsidóság több mint 2000 éves történetén.

Orbán beszéde után: a bírákat veszik célba?
Hetes Stúdió

Orbán beszéde után: a bírákat veszik célba?

Lengyel mintára a kormány célkeresztjébe kerül-e a bírák függetlensége, vagy Orbán Viktor megelégszik az indulatok pillanatnyi felkorbácsolásával? Mekkora is valójában az infláció? Mi lesz elfeledett szomszédainkkal? Milyen a magyar választási rendszer amerikai szemmel? Ezek lesznek a Hetes Stúdió témái.

A képzőművészet vajon mi?
Kovátsműhely

A képzőművészet vajon mi?

Hogyan látnak a festők? Beszélhetünk-e művészetről egy falra szigszalagozott banán esetében? Hogyan működik napjainkban egy képzőművészeti galéria? A Kovátsműhely vasárnapi adásában a képzőművészet a témánk. A képzőművészek különleges látásmódjának titkát Farkas Gábor Gábriellel vitatjuk meg, de velünk lesz Kováts Kristóf, a leányfalui Aba-Novák Galéria vezetője, Aba-Novák Vilmos unokája és hagyatékának kezelője is.

Györgyi Anna: Bátornak tűnök, mert gyáva vagyok
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Györgyi Anna: Bátornak tűnök, mert gyáva vagyok

Györgyi Anna szeret elbújni. Szeret smink nélkül vásárolni, hétköznapi életet élni. Amikor nem a színpadon áll, civilként létezni. Erről mesélt Gálvölgyi Jánosnak az Ötösben.

Hol van a 100 millió forint?
Reggeli gyors

Hol van a 100 millió forint?

Bírósági ítélet mondja ki, hogy 60 gyöngyöspatai romának kártérítést kell kapnia, mert iskolás korukban elkülönítették őket nem roma társaiktól. Ám nincs, aki tudna fizetni.

Szabadnak lenni, gépfegyverekkel szembenézni, bankároknál lakni
Klubdélelőtt

Szabadnak lenni...

Egy éven át biciklizett a világban Lukács Péter, szélsőséges helyzetekbe került, hagyta, hogy az élet írja kirándulása történetét. Sándor Péter színésznél is működik a módszer, szerinte a jelentősebb szerepek mind akkor találtak rá, amikor általuk valami lényegeset tanulhatott önmagáról vagy az életről. Palya Bea pedig azt mondja, az új dolgok életre hívása nemcsak a művészek kiváltsága, a kreativitás mindenkiben megvan. Néhányan a Klubdélelőtt vendégei közül.

Ez a vő folyton csak nő
Esti gyors

Ez a vő folyton csak nő

Az sem tűnik már fel senkinek, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nyertesei a nekik kiutalt közpénz-milliárdokból naponta felvásárolnak valamit.

Nézzünk bizakodva a jövőbe!
Café Péntek

Nézzünk bizakodva a jövőbe!

Kulturális válogatás - a Café Péntek kínálatából: Kukorelly, Örkény, amatőrfotók, Ludwig múzeum és a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál.