„Vásároljon

Adások

Akár 50 éves korban is kialakulhat a laktózérzékenység
Ötös - Bódy Gergővel

Laktózérzékenység akár 50 évesen is kialakulhat

A lakosság egy része szenved tőle, van aki tud róla, van, aki csak sejti, hogy szervezete nem képes a laktóz lebontására. Bárdos Györggyel, biológus professzorral (aki még könyvet is írt a témáról) beszélgettünk a laktózérzékenység rejtelmeiről. 

Lopakodó rém: a mitokondriális betegség
Vény nélkül

Lopakodó rém: a mitokondriális betegség

A Vény nélkül műsorában egy olyan, nehezen kezelhető betegségről volt szó, amelynek kezelése különösen problémás, mivel kezdetekben nem produkál tüneteket. Arany-Kovács Rozália, mitokondriális beteg beszélt tapasztalatairól, és arról, hogy a megfelelő táplálékkiegészítőkkel újra teljes életet élhetne. Ezeket azonban az állam nem támogatja. Dr. Molnár Viktor, klinikai genetikus szakorvos a mitokondriális betegségek természetét ismertette.

A valóság ismerete lehet praktikus - Dési János jegyzete
Hetes Stúdió

A valóság ismerete lehet praktikus - Dési János jegyzete

Úgy tűnik, azért nem törődik a hatalom különösebben azzal, hányan nem élik meg a holnapot, mert úgy tapasztalja a népe egy részét sem érdekli ez. Amíg nem ő vagy valaki a közvetlen közeléből hal meg, addig az egész csak statisztika, kényelmetlenség, gazdasági nehézség.

Kellemes pihenés, vagy kényelmetlen tétlenség - Kovács István és Fesztbaum Béla az Ötösben
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Kellemes pihenés, vagy kényelmetlen tétlenség

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Kovács István és Fesztbaum Béla színművészekkel beszélgetett. Kovács István beszélt életmódjáról, és arról a számára kényelmetlen helyzetről, amelyet a járvány idézett elő. Fesztbaum Béla is nehezen viseli, hogy a pandémia miatt nem állhat színpadra, de annak nagyon örül, hogy kisfiával sok időt tud tölteni.

Járványkezeléstől az alapítványokig
Hetes Stúdió

Járványkezeléstől az alapítványokig

Magyarországon sürgősen kutatást kellene indítani annak kiderítésére, hogy a kínai Sinopharm vakcinával oltott emberek közül hányan és milyen mértékben szereznek immunitást a koronavírus-fertőzés ellen. A műsor második órájában az alapítványok működéséről beszéltünk.

„A nemzeti vagyon végérvényes és visszavonhatatlan ellopásának veszélye”
Megbeszéljük...

„A nemzeti vagyon végleges ellopásának veszélye”

Noha csak formailag nevezhetők alapítványnak a kormány által létrehozott új szervezetek, amelyek ezermilliárdos nagyságrendű értékben kezelnek állami vagyont, egy esetleges kormányváltás esetén nagyon nehéz lesz visszafordítani ezt a folyamatot – mondta Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója. Csak kétharmaddal lehet hozzányúlni az alapítványi szabályozáshoz, de addig is, ha politikai célok mentén elkótyavetyélik a rájuk bízott vagyont, az ügyletek törvényesek lesznek. Ez „a nemzeti vagyon végérvényes és visszavonhatatlan ellopásának lehetőségét” is magában hordozza – fogalmazott.

Családorvos: Jobb, ha a beteges gyerekek egy ideig otthon maradnak
Esti gyors

Családorvos: Jobb, ha a beteges gyerekek egy ideig otthon maradnak

Nyitnak az óvodák, iskolák; Bense Tamás családorvos szerint ha egy krónikus beteg, vagy betegesebb gyerek pár hetet még otthon tud maradni, akkor sokkal kisebb lesz a fertőződés veszélye. Elmondta: a koronavírus brit mutánsának elterjedésével egyre több gyereknél tapasztalják a felnőttekre is jellemző tüneteket, a csecsemőktől a 14-16 évesekig. Sőt, szerencsére kevés esetben, de megjelenik a poszt-covid-szindróma és a sokszervi gyulladás is.

Csobánka Zsuzsa: A hiányzó test
Belső közlés

Csobánka Zsuzsa: A hiányzó test

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Csobánka Zsuzsa A hiányzó test című regényének részletét hallgathatják meg a szerző előadásában.

Esti gyors

"Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik."

Elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze. A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után hajnalban érte a halál. A Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. 

Klubdélelőtt

"Örülök, hogy felhívtál"

A Klubdélelőttben a 85 éves korában távozott Törőcsik Maritól búcsúztunk egy korábbi beszélgetésünket újrajátszva, de itt volt Mező Misi, Csákvári Gyula, Stekovics Gáspár, Bercsényi Péter és Bánki Dávid is.