„Vásároljon

Adások

Megszületett 2020 himnusza: Nem kakas
Café Péntek

Megszületett 2020 himnusza: Nem kakas

A Café Péntekben beszámoltunk egy pályázatról és annak nyerteséről, a 14 éves Gátos Marcellről, aki elkészítette 2020 egyik legkifejezőbb klipjét - még tavasszal. Nem kakas a címe. Benne van mindaz, amit ezzel az évvel kapcsolatban érzünk, a karanténlétről, a lemondásokról, a találkozások elmaradásáról, a frusztrációról, az online oktatásról és a reményről.

Utcafront - Folytatódott a templom-mustra
Utcafront

Utcafront - Folytatódott a templom-mustra

Barcelonában kezdődött a mostani kalandozásunk, majd visszatértünk Budára, templomokat nézegetni. Bejártunk egy vadonatúj épületegyüttest is, a MOME campusát.

A kengyelfutó gyalogkakukktól egy németalföldi fácánig
Galaxis kalauz

A gyalogkakukktól egy németalföldi fácánig

A Galaxis kalauz 113. epizódja egy évfordulóval indult. 1867. november 25-én szabadalmaztatta Alfred Nobel a dinamitot, amit 1866-ban a németországi Krümmelben talált fel.

Rékassy Balázs: Még van lobbierejük az orvosoknak
Esti gyors

Rékassy Balázs: Még van lobbierejük az orvosoknak

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban több alkalommal meghibásodtak a lélegeztetőgépek. Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász szerint ennek oka lehet az, hogy a lélegeztetőgépek üzemeltetése műszaki szaktudást is igénylő feladat, az erre alkalmas egészségügyi munkaerő száma pedig korlátozott és minél több beteg szorul lélegeztetőgépre, annál több beteg közt kell megosztani a figyelmüket. Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Orvosi Kamarának írt levelével kapcsolatban a közgazdász elmondta, hogy az orvosok lobbiereje még mindig tud hatást gyakorolni, és mivel nyilvánvaló a szakemberhiány, ez további engedményekre kényszeríti a kormányt.

Kis egészségügyi matek - Komáromi Zoltán a tizenháromezer oltópont problémájáról
Megbeszéljük...

Nincs elég szabad orvos 13 ezer oltópontra

Orbán Viktor 13 ezer oltópont felállításáról beszélt a Kossuth Rádióban. Komáromi Zoltán, háziorvos, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa szerint ez valószínűtlen ígéret. Ennyi állomás felállítássához nincs elég személyzet. Egyéb problémákról is beszélt, amire fel kell készülni a tömeges oltások megkezdése előtt.

Klubdélelőtt

"Amikor vége az utolsó dalnak is..."

Tragikus hét van mögöttünk, nagyszerű művészek, zenészek hagytak itt minket. Benkő László után az Omega basszusgitárosa, Mihály Tamás, Misi; majd Böröndi Tamás színész, és  pénteken, Balázs Fecó énekes-zenész is. Búcsúzunk tőlük - de néhány érdekes vendégre így is marad idő és tér a Klubdélelőttben, akik könyvekkel érkeznek, vagy színházi darabbal.